SNIDENJE PRIJATELJEV

FOTO: Še ena Slovenka v Beli hiši

Objavljeno 04. december 2017 13.51 | Posodobljeno 04. december 2017 13.53 | Piše: M. U.

Strelka Živa Dvoršak navdušena nad Belo hišo. Melania Živi ni stisnila roke.

Športni strelci univerze West Virginia na sprejemu pri predsedniku Donaldu Trumpu, Živa Dvoršak je prva z desne v drugi vrsti. FOTO: Facebook

Nova Slovenka v Beli hiši? Najslavnejša Sevničanka je tam že kot boljša polovica ameriškega predsednika Donalda Trumpa, nedavno pa se je Melanijinemu možu na slovesnem sprejemu v uradni rezidenci ZDA pridružila tudi slovenska predstavnica v športnem streljanju Živa Dvoršak.

»Razveselila sem se snidenja s kolegi in prijatelji z najuspešnejše univerze v strelskem športu v ZDA.«

No, 26-letna Ljubljančanka je sicer nekdanja študentka ameriške univerze West Virginia, julija je diplomirala iz finančne matematike, zahodnovirginijski šolniki pa so jo zdaj povabili, da se udeleži tradicionalnega in protokolarnega druženja v prostorih predsednika države, kjer že v besedilu nacionalne himne poudarjajo, da gre za zemljo svobodnih in dom pogumnih. »Povabilo me je presenetilo, kljub časovni naglici, prejela sem ga nekaj dni pred sprejemom, sem nanj seveda odgovorila pritrdilno. Razveselila sem se snidenja s kolegi in prijatelji z najuspešnejše univerze v strelskem športu v ZDA,« je navrgla Živa Dvoršak; Zahodna Virginija je namreč v študentskih tekmovanjih nepremagana že vse od leta 2013, skupaj pa ima devetnajst naslovov prvaka. Seveda pa je Dvoršakovo ob sprejemu navdušila tudi urejena notranjost Bele hiše, tudi najbolj zanimive turistične znamenitosti v ameriški prestolnici Washingtonu niso ušle njeni radovednosti. 

Slovenska strelka je sicer dvakratna udeleženka olimpijskih iger, zadnjih dveh, torej londonskih in tistih v Riu de Janeiru, leta 2013 pa je v Odenseju na evropskem prvenstvu z zračno puško ustrelila bronasto odličje. Torej, Dvoršakova je odlična strelka in prvi mož ZDA bi v svojih specializiranih oddelkih gotovo potreboval takšno mirno roko, ko gre za strelski performans. Poleg tega je Donald Trump tudi velik zagovornik tega, da se ne zaostrijo ameriški zakoni o posedovanju orožja in se ne omeji njegova prodaja, sam je celo za sprostitev zakonodaje.

Deli s prijatelji