PO MESTU

Dragić je prepričan: Z Udrihom nikoli več

Objavljeno 17. december 2015 10.39 | Posodobljeno 17. december 2015 10.39 | Piše: STA, Mo. S.

Slovenska košarkarja sta si vzela nekaj časa in se podala po ulicah New Yorka.

Goran Dragić (desno).

NEW YORK – Slovenska košarkarja v ligi NBA Goran Dragić in Beno Udrih sta po sredini zmagi Miamija proti Brooklynu povedala, da sta prosti torek v New Yorku izkoristila za potep po mestu, nakupovanje in uživanje v lokalni prehrani. Namesto zajčka sta si tokrat privoščila pico, ki jo je moral Dragić pojesti na precej nenavaden način.

Vsak Newyorčan se zgraža, če opazi koga, da je pico z nožem in vilicami namesto njenega trikotnika z rokami, vendar pa Dragiću zaradi bojne rane, to je polomljenega sekalca, zaradi katerega ima trenutno precej mornarski nasmeh, ni preostalo drugega. »Sem imel probleme. Edini sem jedel z nožem in vilicami po koščkih in sem rekel Benu, glej, kako me vsi gledajo! Ampak bila je dobra pica. Še zmeraj bi raje pico burek v Ljubljani, ampak ni važno,« je s še vedno širokim nasmehom dejal Dragić.

Zob se mu je odlomil na prejšnji tekmi v Atlanti, vendar to ni edina poškodba, s katero se trenutno ubada. V slačilnici po tekmi je imel povezano nogo in opornico na zapestju. Udarec v obraz, ki ga je dobil od velikana Brooka Lopeza na tekmi v Brooklynu, pa ni pustil posledic. »Udarci so sestavni del športa. Boli, ko te udari, ampak zdaj je v redu. Nikoli nisem imel problema z bolečino. Tudi v tem primeru ne. Edino težko je govoriti, še posebej v angleščini,« je dejal Dragić, ki je med smehom dejal, da je »60-odstotno zdelan«, ampak vesel, da lahko igra z ekipo in zmaguje.

K frizerju, nakupovat in na kosilo

»Rad bi igral z lepim nasmehom in s celim zobom in da me ne bolita roka in noga. Čez noč se ne moreš pozdraviti. Jutri imamo prost dan, kar bo dobro za moje telo. Grem tudi k zobozdravniku. Drugače sem hodil v Phoenixu, tokrat pa prvič v Miamiju prek ekipe in bomo videli, ali je v redu,« je dejal. Poleg vsega tega ga zdaj bolijo še noge. »Ves dan sva bila skupaj. Najprej sva šla k frizerju, potem nakupovat in nato jest. Beno zelo rad nakupuje in po celem dnevu so me bolele noge, zato sem mu rekel, da je bilo sicer lepo, ampak z njim več nikoli. New York je sicer zelo zanimiv za nakupe in smo se 'našopingirali' za vse praznike, ki prihajajo,« je povedal Dragić.

Udrih, ki je v New Yorku igral za Knickse sedem mesecev do lanskega septembra, mesto pozna in ga je razkazal tudi soigralcu v Miamiju, s katerim zelo uživata, med drugim, ker se lahko pogovarjata v slovenščini in dražita soigralce. »Šla sva malce nakupovat za Božička, ker smo imeli prosto. Peljal sem ga pokusit pico Joe's Pizza, ki je zelo znana. Tam nekje v Sohu je. Vrhunska pica. Vsi gredo tja,« je povedal Udrih in zakričal preko soigralcev do Dragića, naj njegove besede potrdi, kar je ta tudi storil.

»Potem sem ga peljal še v Magnolia Bakery na bananin puding. Vrhunsko. Doma bi rekli 'avion'. Kot kaže, nama je dobro delo, saj smo nocoj zmagali,« je povedal Udrih, ki je konec novembra za praznik dan zahvalnosti prav tako z Dragićem v New Yorku pokusil zajčka namesto tradicionalnega purana.

Gurmanske pohode nameravata slovenska košarkarja nadaljevati okrog božiča, ko bo Dragićev sin Mateo najprej užival v božičnem darilu iz New Yorka, kmalu pa bo moral v vrtec. Košarkarju se je novembra v Miamiju pridružila žena Maja s sinom in hčerko Viktorijo. Pravi, da so se že navadili na novo okolje. »Navadili so se, ampak je težko raziskovati mesto z dvema otrokoma. Zelo pomaga, ker je tukaj tudi babi in moji bodo kmalu prišli. Malega bomo kmalu peljali v vrtec in bo spoznal nove otroke, vzgojiteljice in drugačen jezik. Vse mu bo novo in bomo videli, kako bo,« je še povedal Dragić.

Deli s prijatelji