SUM PODKUPOVANJA

Davčniki in policija preiskujejo Nemško nogometno zvezo

Objavljeno 03. november 2015 13.16 | Posodobljeno 03. november 2015 13.16 | Piše: STA, S. U.

Preiskave potekajo v povezavi z domnevnim podkupovanjem za pridobitev organizacije svetovnega prvenstva leta 2006.

BERLIN – Davčni uradniki in policija so danes obiskali Nemško nogometno zvezo (DFB), preiskave v povezavi z domnevnim podkupovanjem za pridobitev organizacije svetovnega prvenstva leta 2006 pa potekajo tudi po domovih nekaterih vidnih oseb zveze. Vodilne sumijo med drugim plačila 6,7 milijona evrov Mednarodni nogometni zvezi (Fifa) in utajo davkov.

Ključni možje nemškega nogometa v davčni preiskavi

Davčni uradniki in policija so danes obiskali Nemško nogometno zvezo (DFB), preiskave v povezavi z domnevnim podkupovanjem za pridobitev organizacije svetovnega prvenstva leta 2006 pa potekajo tudi po domovih nekaterih vidnih oseb zveze. Med njimi so tudi nekdanji in sedanji predsednik DFB ter legendarni Franz Beckenbauer. Večina obtožbe zanika.

Tožilstvo iz Frankfurta, ki vodi postopke, je potrdilo, da so preiskave potekale tudi na domovih predsednika DFB Wolfganga Niersbacha, nekdanjega predsednika Thea Zwanzigerja in nekdanjega generalnega sekretarja Horsta Schmidta. Niersbach je bil v času očitanih dejanj podpredsednik organizacijskega komiteja SP, katerega blagajnik je bil Zwanziger.

Preiskava je zelo obsežna, saj je pred sedež zveze prišlo več kot 50 predstavnikov davčnih organov in policije, ki so odnašali škatle z dokumenti, računalnike in diskete.

Deli s prijatelji