MOČ VOLJE

VIDEO: Osupljivo: Nataša brez noge je močnejša od krute usode

Objavljeno 12. november 2015 20.22 | Posodobljeno 12. november 2015 20.17 | Piše: T. L.

S posebno protezo znova igra profesionalno košarko.

BEOGRAD – To je življenjska zgodba, zaznamovana s tragedijo in pogumom. Le 26 mesecev po kruti prometni nesreči, v kateri je ostala brez noge, se je košarkarica Nataša Kovačević vrnila na igrišče. V šestem krogu prve srbske ženske lige Srbije je Nataša za Crveno zvezdo odigrala prve minute po hudi nesreči in tako postala prva košarkašica v Evropi, ki s posebno protezo igra profesionalno košarko, poroča Jutarnji list

Nataša je odigrala 16 minut v tekmi, na kateri je Crvena zvezda slavila nad Studentom iz Niša in pri tem dosegla šest točk, tri skoke, tri ukradene žoge in eno asistenco.

Nataša je pred več kot dvema letoma preživela grozljivo prometno nesrečo na Madžarskem, še v času, ko je igrala za madžarski klub Győr. Avtobus, s katerim so košarkarice Győra potovale na prijateljsko tekmo, je zapeljal s ceste, da bi se izognil neposrednemu trčenju z avtom, ki je zapeljal na njihovo stran cestišča. Po nesreči so ji morali amputirati nogo. 

»Nekajkrat sem sanjala, da imam obe nogi, potem pa se prebudim, se nasmejim in si rečem – vsaj z levo nogo lahko vstanem,« se pošali 21-letna košarkarica. 

Deli s prijatelji