NENAVADNA PODPORA

Skrivnostno sporočilo slovenskega deskarja

Objavljeno 14. februar 2018 19.18 | Posodobljeno 14. februar 2018 22.17 | Piše: T. K.
Tit Štante je postal prepoznaven na družabnih omrežjih. FOTO: Instagram

PJONGČANG – Slovenski deskar na snegu Tit Štante je imel ob svojem prvem nastopu na olimpijskih igrah v Južni Koreji na svoji deski na roke zapisano skrivnostno sporočilo.

Z njim je vzbudil več zanimanja kot z rezultatom na nastopu v snežnem žlebu, saj so se gledalci začeli spraševali, kaj jim je želel sporočiti 19-letnik iz države na sončni stani Alp. In seveda ugotovili.

#FreeMeekMill

Zapis #FreeMeekMill, ki si ga je na deski zaželel Štante, se nanaša na raperja Meeka Milla. Zapis s ključnikom pa se je razširil po lanskem novembru, ko so raperja Milla obsodili na dve leti zapora zaradi prekršitve pogojne kazni več kot desetletje nazaj.

Tridesetletni glasbenik je bil pri 21 letih obsojen zaradi posedovanja orožja in droge, zaradi tega preživel nekaj mesecev v zaporu, zatem pa bil pogojno izpuščen. Ker je bil pozneje dvakrat pozitiven na preverjanju za prisotnost mamil in ker je večkrat zapustil državo brez dovoljenja ter bil nekajkrat aretiran zaradi objestne vožnje in še drugih kršitev, so prekinili pogojni izpust.

Ker so številni znani raperji kazen ocenili kot prestrogo, je zapis #FreeMeekMail začel krožiti po družabnih omrežjih, v zadnjem času pa dobil nov zalet, ker so Millovo pesem Dreams and Nightmares za svojo predstavitveno pesem uporabili zmagovalci super bowla Philadelphia Eagles.

Štante zapisa ni komentiral, je pa bil zaradi njega deležen velike podpore na medmrežju.

Deli s prijatelji