PODOBNOST

Nenad izrezani Nole, deli celo avtograme

Objavljeno 31. julij 2014 13.12 | Posodobljeno 31. julij 2014 13.13 | Piše: E. B.

Nenad Čokovan je nadvse podoben Novaku Đokoviću, kar priznava celo teniški as.

Novak Đoković.

Nisem jaz podoben Noletu, temveč je on meni! Tako se šali Nenad Čokovan iz beograjske Borče, ki se zadnja leta le stežka otresa radovednih oboževalcev in bolščavih pogledov na ulicah srbske prestolnice. Mladenič je namreč izrezani najboljši tenisač sveta!

In ker je seveda tri dni starejši od znamenitega Novaka Đokovića, ki je nedavno dahnil usodni da, v prihodnjih mesecih pa bo še zibal, se rad pošali, da je teniški as podoben njemu, ne pa obrnjeno. Kar pa je najboljše, z zvezdnikom, ki se je nedavno okitil še z enim wimbledonskim naslovom, se lahko tudi sproščeno šali, je v nedavnem pogovoru za Blic razkril Nenad: »Imel sem to čast, da sem spoznal Novaka. Ko sem ga prvič videl, je stopil do mene in rekel: 'Pa saj si isti kot jaz!' 'Ne, ti si isti kot jaz,' sem mu odvrnil in takoj je bruhnil v smeh. Nole je neverjetno duhovit in sproščen. Prej sem ga cenil kot velikega športnika, zdaj pa ugotavljam, da je predvsem velik človek,« je zaupal Nenad, ki je Novaka spoznal med snemanjem oglasa, v katerem nastopa kot dvojnik teniškega prvaka. In da je podoben tako pomembni osebnosti, mu seveda zgolj laska, je še poudaril: »Podobnost z Đokovićem nikakor ne more biti minus v mojem življenju. Nikoli si sicer nisem želel biti dvojnik, a ta izkušnja je vsekakor dobra. On je izjemen športnik, dober predstavnik naše domovine, le zakaj mu ne bi želel biti podoben!«

Kdaj pa kdaj se celo rad prepusti pravljici in oboževalke, ki v pisani svetlobi reflektorjev v nočnih klubih še za hip ne podvomijo, da so v družbi srbskega zvezdnika, namerno pusti v lažnem prepričanju. Podari jim tudi kakšen avtogram, no, nazadnje pa jim le prizna, da si jih je malce privoščil, k sreči pa do zdaj ni naletel na kakšno hudo zamero. Nenad je zgolj amaterski športnik, ki je vrsto let brcal žogo po nogometnih zelenicah, no, od nedavnega pa ga veseli tudi – tenis.

Deli s prijatelji