KONEC

FOTO: Olimpijske igre so se poslovile

Objavljeno 25. februar 2018 12.34 | Posodobljeno 25. februar 2018 15.18 | Piše: STA, B. S.

Slovensko zastavo je nosil smučar prostega sloga Filip Flisar.

Zaključek zimskih olimpijskih iger 2018. FOTO: Reuters
PJONGČANG – Z ugasnjenim ognjem se je na olimpijskem stadionu v Pjongčangu končala slovesnost ob zaprtju 23. zimskih olimpijskih iger. Njen vrhunec je bil prihod športnikov z vsega sveta, ki so se poslovili od občinstva. Slovensko zastavo je nosil smučar prostega sloga Filip Flisar.

Slovesnost je potekala v festivalni atmosferi, ki je slavila dosežke številnih športnikov. »Ustvarili smo dogodek, ki pogleduje proti prihodnosti. Vključuje precej tradicionalnega korejskega humorja in zabavne elemente, s katerimi bomo ustvarili zabavno vzdušje,« so zapisali na uradni spletni strani olimpijskih iger. Sodelovali sta popularna korejsko-kitajska fantovska skupina EXO in korejska raperka CL.

image
Zaključek zimskih olimpijskih iger 2018. FOTO: Reuters


Olimpijski ogenj ugasnil


Na tribunah sta zaključno slovesnost spremljala tudi hčerka ameriškega predsednika Donalda Trumpa Ivanka in delegacija visokih severnokorejskih uradnikov, ki jo je vodil general Kim Džong Čol.

Rusija tudi ob današnjem zaprtju iger ni nosila nacionalne zastave, saj so Rusiji suspenz zaradi sistematičnega dopinga v državi ukinili šele po koncu letošnjih zimskih iger.

Olimpijski ogenj, ki ga je 9. februarja prižgala dobitnica zlate olimpijske medalje v umetnostnem drsanju iz Vancouvra leta 2010 Juna Kim, je tako ugasnil. Pjongčang je olimpijsko zastavo predal predstavnikom kitajske prestolnice, ki bo gostila naslednje zimske olimpijske igre. 

Na zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu je sodelovalo več kot 2900 športnikov iz 92 držav, ki so tekmovali za medalje v 102 disciplinah 15 zimskih športov. Med njimi so bili tudi severnokorejski, kar je omogočil šele pred kratkim sklenjeni sporazum obeh Korej z Mokom.

V Pjongčangu se sicer še ne poslavljajo povsem od športnikov. Od 9. do 18. marca se bodo v mestu merili še športniki invalidi na paraolimpijskih igrah.
Deli s prijatelji