OI

Trojna nemška zmaga na nordijski kombinaciji

Objavljeno 20. februar 2018 12.21 | Posodobljeno 20. februar 2018 14.40 | Piše: T. K., STA

Slovenca sta ostala daleč zadaj.

Jelenko se na skokih ni najbolje znašel. FOTO: Kai Pfaffenbach, Reuters 
PJONGČANG –  Nemški nordijski kombinatorec Johannes Rydzek je na olimpijskih igrah v Južni Koreji osvojil zlato na drugi posamični tekmi. Rydzek je bil po skoku na veliki skakalnici peti, na 10-kilometrski tekaški preizkušnji pa je za seboj pustil rojaka, Fabiana Riessleja na drugem mestu in Erica Frenzla, najboljšega s prve tekme, na tretjem.

Četrto mesto je osvojil olimpijski podprvak na prvi tekmi Japonec Akito Watabe, ko so se kombinatorci pomerili na srednji skakalnici in 10-kilometrskem teku.

Watabe je vodil po skoku, Nemci so bili po polovici tekme na četrtem, petem in šestem mestu. Skupaj so tekli vse od starta, manjšali razliko do Watabeja in Norvežana Jarla Magnusa Riiberja ter ju po polovici tekme tudi ujeli. Nemška trojica je napadla na zadnjem vzponu, njihov ritem je držal le Watabe, v sprintu na ciljni ravnini pa mu je pošla sapa.

Slovenca Marjan Jelenko in Vid Vrhovnik sta v teku izgubila svoji mesti, ki sta si jih priskakala v prvem delu tekme. Jelenko je nazadoval s 37. mesta na 41., Vrhovnik pa z 38. na 42. Jelenko je na koncu zaostal 4:43,2 minute, Vrhovnik pa 4:57,9 minute.
Deli s prijatelji