Predstavitvena informacija
ŠE SVETOVNA PODPRVAKINJA

Nova medalja za Meto Hrovat na mladinskem SP

Objavljeno 05. februar 2018 14.27 | Posodobljeno 05. februar 2018 14.51 | Piše: STA, S. U.

Postala je mladinska svetovna podprvakinja v alpski kombinaciji.

Nova medalja za Meto Hrovat na mladinskem SP
Meta Hrovat. FOTO: Tomi Lombar/Delo

DAVOS –  Meta Hrovat je na mladinskem svetovnem prvenstvu v Davosu osvojenemu naslovu prvakinje v slalomu danes dodala še srebrno kolajno v alpski kombinaciji. Od 19-letne Gorenjke je bila hitrejša le vrstnica Švicarka Aline Danioth (za 56 stotink). To je že tretje odličje Hrovatove na mladinskih svetovnih prvenstvih v alpskem smučanju ter drugo v Davosu, saj je minulo sredo mladinsko konkurenco premagala v slalomu.

Doslej je na mladinskih svetovnih prvenstvih 15 Slovencev osvojilo vsaj en naslov mladinskega svetovnega prvaka, 29 Slovencev oziroma tekmovalcev, ki so nastopali za Slovenijo, pa je vsaj enkrat stalo na zmagovalnem odru na mladinskih svetovnih prvenstvih. Najuspešnejša je Ilka Štuhec, ki je trikrat postala svetovna mladinska prvakinja, in sicer v slalomu in kombinaciji v Flachauu 2007 in v smuku leta 2008 v Formigalu. Po dva naslova svetovnih prvakov imata Urška Hrovat v slalomu in Boštjan Kline v superveleslalomu in smuku. Štiri uvrstitve na zmagovalni oder ima Urška Hrovat, po tri pa Štefan Hadalin, Žan Kranjec, Boštjan Kline in Štuhčeva.

Meta, 19-letnica iz Podkorena, je na lanskem mladinskem svetovnem prvenstvu v Aareju prav tako osvojila srebrno kolajno v alpski kombinaciji, pred dvema letoma na zimskih olimpijskih igrah mladih v Lillehammerju pa je bila bronasta v slalomu. Tretje mesto je pripadlo Avstrijki Franziski Gritsch, ki je za zmagovalko zaostala 1,16 sekunde.

Hrovatova se bo po načrtih po tekmi odpravila v Južno Korejo, na svoje prve članske olimpijske igre, kjer se bo pridružila preostalim članicam slovenske ženske smučarske odprave. V letošnji sezoni je na veleslalomu v Lenzerheidu 27. januarja prvič stopila na oder za zmagovalke.

 

Deli s prijatelji