OI

Ferkova zapravila odlično priložnost za kolajno

Objavljeno 22. februar 2018 05.57 | Posodobljeno 22. februar 2018 08.59 | Piše: T. K.

Olimpijsko kombinacijo je dobila Gisinova.

FOTO: Christophe Ena, AP
PJONGČANG – Na ženski kombinaciji je zmagala Švicarka Michelle Gisin, ki se bo v zgodovino zapisala kot zadnja olimpijska zmagovalka v tej disciplini, saj je v olimpijskem programu odslej več ne bo. Veliko dela za zlato kolajno je Švicarka opravila že v smuku, ko je dosegla tretji najhitrejši čas. 

Drugo mesto je osvojila Mikaela Shiffrin (šesta v smuku) tretja pa je bila Wendy Holdener (10. v smuku). Maruša Ferk, peta v smuku, je v zgornjem delu slaloma naredila napako in bila zaradi tega diskvalificirana. »Priložnost je bila res lepa. Na ogrevanju pred slalomom mi je šlo zelo dobro in sem šla sproščeno na štart, ampak se je žal končalo z napako, čeprav med vožnjo sploh nisem bila prepričana, ali sem povozila količek ali ne,« je za RTS povedala slovenska tekmovalka. 

Ana Bucik je končala na 11. mestu. »Nisem slabo začela, me je pa zmanjkalo proti koncu. Teden je bil dolg.« 

Norvežanka Ragnhild Mowinckel, ki je bila po smukaškem delu tik pod vrhom, je osvojila četrto mesto, najhitrejša s smuka, Lindsey Vonn, pa je v slalomu odstopila. Tudi če ne bi naredila napake za odstop pa je njena vožnja pokazala, da v slalomu ni več konkurenčna in bi res težko ohranila vodstvo še v slalomu. Tako je ostala pri eni osvojeni medalji v Južni Koreji, in sicer bronasti. 
 

Po smukaškem delu vodila Vonnova

Na smukaški preizkušnji je bila najhitrejša Vonnova, za njo pa sta se uvrstili Mowincklova in Gisinova.
Deli s prijatelji