SKOKI

Prevc zavit v odejo zmrzoval na vrhu skakalnice

Objavljeno 10. februar 2018 15.17 | Posodobljeno 10. februar 2018 22.38 | Piše: N. K.

Zaradi močnega vetra se je rdeča luč prižgala kar trikrat.

Peter Prevc. FOTO: Reuters

PJONGČANG – Peter Prevc je imel v prvi seriji smučarskih skokov na zimskih olimpijskih igrah veliko smolo. Zaradi močnega vetra so na vrhu skakalnice kar trikrat prižgali rdečo luč. Prireditelji so mu dali ogrinjalo, ki pa je le malenkostno pomagalo. Šele v četrto se je lahko spustil po skakalnici, vendar se mu skok ni posrečil, saj je skočil le 98 metrov in pol. V drugi seriji je imel več sreče, saj je poletel kar 113 metrov. 

Tilen Bartol je v prvi seriji skočil 106 metrov, v drugi pa 102. Jernej Damjan je v prvo poletel 97 metrov, v drugo pa 95 metrov in pol. Timi Zajc je skakal le enkrat, in sicer je dosegel dolžino 97 metrov.

 

Zlato v Nemčijo

Na tekmi, ki je trajala skoraj tri ure, je zlato osvojil Nemec Andreas Wellinger, srebro Norvežan Johan Andre Forfang, brona pa se je razveselil Robert Johansson.

Drugi skok mu je dal zagon

»Če sediš pri miru, telo težko ostane ogreto,« je o današnji smoli povedal Peter Prevc za Televizijo Slovenija. Ob tem je dodal, da bo po odličnem skoku v drugi seriji veliko lažje nadaljevati tekmovanje.

 

Deli s prijatelji