SPRINT

Peiffer olimpijski prvak, Fak upa na novo priložnost

Objavljeno 11. februar 2018 14.54 | Posodobljeno 11. februar 2018 15.06 | Piše: STA, S. U.

Fak je na 23. mestu zaostal 55,4 sekunde, ob tem je zgrešil dva strela.

FOTO: Reuters

PJONGČANG – Nemški biatlonec Arnd Peiffer je na olimpijskih igrah v Pjongčangu osvojil zlato medaljo v sprintu. Peiffer je bil eden redkih biatloncev z desetimi zadetimi streli, enak strelski dosežek je uspel tudi drugouvrščenemu Čehu Michalu Krčmarju, ki pa je bil v teku počasnejši 4,4 sekunde. Najboljši Slovenec je bil Jakov Fak na 23. mestu. Bron je osvojil Italijan Dominik Windisch, ki je ob enem zgrešenem strelu zaostal 7,7 sekunde.

Fak je na 23. mestu zaostal 55,4 sekunde, ob tem je zgrešil dva strela. Dvakrat je bil nenatančen tudi Klemen Bauer, ki je bil od Faka počasnejši 2,2 sekunde, kar je na koncu zadoščalo za 26. mesto. Miha Dovžan je pustil dve nepokriti tarči, od Peifferja je bil počasnejši 2:03,4 minute, kar je bilo dovolj za 53. mesto. Mitja Drinovec je bil 72., zgrešil je trikrat, zaostal pa 2:34,9 minute.

Velika poraženca tekme sta bila prva favorita, Francoz Martin Fourcade in Norvežan Johannes Thingnes Boe. Prvi je bil s tremi zgrešenimi streli osmi, drugi pa 31., mimo je poslal štiri strele.

Na ponedeljkovi zasledovalni tekmi, nanjo se je uvrstilo 60 najboljših z današnjega sprinta, bodo od Slovencev nastopili Fak, Bauer in Dovžan.

Deli s prijatelji