ODLOČNO

Vnuk bi imel vsaj Kalanov dres

Objavljeno 13. december 2017 00.04 | Posodobljeno 21. februar 2018 07.56 | Piše: Rok Tamše

Pred sobotnim hokejskim derbijem med SŽ Olimpijo in Sij Acroni Jesenicami prvi mož zmajev zbodel železarje

Luka Kalan je bil član letos propadle HDD Olimpija od 2014. do 2016., potem je bil prisiljen oditi na boljše v Podmežaklo.
LJUBLJANA – Še trije dnevi nas ločijo od večnega hokejskega derbija številka 3 v tej sezoni. SŽ Olimpija bo namreč v soboto ob 17.30 v Tivoliju gostila Sij Acroni Jesenice v alpski ligi. Trenutni vrstni red v 17-članski ligi je pri vrhu lestvice takšen: Ritten (22 tekem) 53 točk, Asiago (22 tekem) 48, Sij Acroni Jesenice (20 tekem) 45 točk, Feldkirch (22 tekem) 43, Pustertal (22 tekem) 42 točk, SŽ Olimpija (22 tekem) 38 točk ... Medtem ko Jeseničani ves čas krojijo vrh lestvice, Ljubljančani z mladim moštvom brez tujcev (Jeseničani imajo v ekipi dva) doživljajo pričakovana nihanja, a ni skrivnost, da nad tem niso najbolj navdušeni. Ravno tokratni derbi bi lahko pomenil zasuk pri njihovi krivulji rezultatov, tudi zato, ker so zmaji prva dvoboja z železarji konec oktobra izgubili. V Podmežakli je bilo 6:4 za Gorenjce, ti so bili potem s 3:2 boljši tudi v Tivoliju.
V pričakovanju derbija so se v obeh taborih izkazali z dobrodelnimi aktivnostmi. Na Jesenicah skupaj z Rdečim križem in centrom za socialno delo ter družbama Telekom Slovenije in A1 zbirajo denar za socialno ogrožene posameznike in družine. Zato poteka tudi dražba originalnih dresov njihovih igralcev na klubskem profilu ​na facebook (traja do 26. decembra; več informacij na klubski spletni strani hddjesenice.si). Obrvi pa smo privzdignili, ko smo kot dražitelja enega izmed dresov odkrili prvega moža SŽ Olimpije Tomaža Vnuka. Do včeraj je za dres 24-letnega napadalca Luke Kalana, nekdanjega igralca Olimpije, ki je na Jesenice prestopil lani, ponudil 60 evrov. »V obeh klubih se trudimo z dobrodelnimi aktivnostmi. Všeč mi je tudi akcija Jeseničanov. Mi bomo na tokratnem derbiju pomagali zbirati prispevke za Prostovoljno gasilsko društvo Spodnja Šiška za nov gasilski tovornjak. Gasilci bodo prodajali tudi svoj koledar za prihodnje leto,« je najprej diplomatsko odgovoril Vnuk in se potem dotaknil še Kalanovega dresa: »Njegov dres dražim zato, ker je nekoč že igral za Olimpijo in bo morda še kdaj v prihodnosti.« Precej pomenljiva izjava, lahko sklepamo na hitro. Nekateri lahko to vzamejo kot provokacijo pred derbijem, vsekakor pa gre za spodbujanje zdrave tekmovalnosti med večnima rivaloma. In seveda bo Kalan v soboto v Tivoliju pod posebnim drobnogledom.
Deli s prijatelji