DOBRODOŠLICA

Fak: Zdaj vsi veste, kje sem doma. Vabljeni na piškotke.

Objavljeno 26. februar 2018 12.11 | Posodobljeno 26. februar 2018 12.54 | Piše: T. K.

V Lescah so danes bodoči sosedje pripravili sprejem za srebrnega olimpijca.

V objemu na Brniku. FOTO: Dejan Javornik
LJUBLJANA – Biatlonec Jakov Fak je v Slovenijo priletel v nedeljo zvečer. Na Brniku so ga pričakali njegovi najbližji in navijači. Na tiskovni konferenci po prihodu je povedal, da je kolajna na svojem mestu in da komaj čaka, da se poveseli z družino. 

Danes pa so mu sprejem pripravili še bodoči sosedje v Lescah, kjer mu podjetje Lumar gradi hišo. 

»Ta hiša je zame življenjski projekt. Hvala vsem, ki so mi pri tem pomagali in hvala vam, ki ste se tukaj zbrali. Zdaj vsi veste, kje sem doma, ko bo končano, ste vsi vabljeni na piškotke in pijačo,« je na sprejemu povedal srebrn olimpijec in dodal, »upam, da bom dober sosed in da bomo skupaj imeli lepo prihodnost.«

Faka je pričakal tudi župan Radovljice Ciril Globočnik, ki je povedal, da so ponosni, da bo Fak postal njihov občan in mu ob tem podaril srebrni znak občine ter panjsko končnico, saj je po njegovem mnenju za Jakova zelo primerna, saj je tudi on marljiv tako kot čebele.

Še posebej pa se je zahvalil gospodu Petru Zupanu, ki je Jakovu pomagal še takrat, ko je bil hrvaški reprezentant in je bil najpomembnejši človek, ki je omogočil prestop med slovenske biatlonce.

Fak bo imel le malo časa za počitek, saj ga na začetku marca že čakajo nove tekme v svetovnem pokalu. 
Deli s prijatelji