Predstavitvena informacija
RAZOČARANI

Srbi pokvarili futsal praznik v Stožicah

Objavljeno 01. februar 2018 11.33 | Posodobljeno 01. februar 2018 11.33 | Piše: Drago Perko

Na odprtju evropskega prvenstva v futsalu nesrečen remi Slovenije. Za napredovanje v četrtfinale bo odločal sobotni obračun z Italijo.

Blaž Vrhovec je prerešetal srbsko mrežo za drugi gol Slovenije.

LJUBLJANA – Trinajstica Sloveniji in kapetanu Igorju Osredkarju ob prvi tekmi na domačem futsal evropskem prvenstvu ne bosta ostala v lepem spominu. Očitno se te trinajstice drži smola. Statistika pravi, da je Slovenija proti Srbiji odigrala 13. tekmo na evropskih prvenstvih in šele drugič v teh 13 poskusih neporažena zapustila teren. »Bolje bi bilo, da bi izgubili,« je bilo slišati od naših fantov, ki so dobrih 28 sekund pred koncem prejeli gol za 2:2. Srbski igralec Dragan Tomić je vešče pospravil žogo v mrežo po mojstrski podaji Mladena Kocića. »Glede na potek smo razočarani. A ko bo čas naredil svoje, bomo ugotovili, da smo odigrali kakovostno tekmo proti dobri ekipi Srbije. Remi ni poraz. Srbija nas ni presenetila, pričakovali smo takšno tekmo. Vedeli smo, da dobro igrajo v obrambi, opozarjali smo na njihove protinapade. Imeli smo tudi rezultat, vse do zadnje minute. Takrat smo segli po minuti odmora, kjer sem dal še zadnja navodila glede razporeditve igralcev. Potem pa smo prejeli ta nesrečni gol,« tudi selektorju Andreju Dobovičniku ni bilo vseeno – hrepenel je po zmagi, bila bi že njegova 80. na klopi Slovenije. A se je boginja sreče Fortuna vnovič odločila drugače.

Prekletstvo zadnje minute
Pred 10.212 gledalci v Areni Stožice sta za Slovenijo zadetka dosegla Alen Fetić (4.) in Gašper Vrhovec (15.), za Srbijo pa Denis Ramić (18.) in Dragan Tomić (40.) le 28 sekund pred zvokom sirene za konec tekme. Izbranci Andreja Dobovičnika bodo drugo tekmo v skupini A igrali v soboto ob 20.45 proti Italiji.

Pričakovali so višji ritem

»Pričakoval sem, da bo Slovenija igrala z več igralci in nas preganjala. To se ni zgodilo. Mi smo se poskušali prilagoditi naši realnosti. Ker sta nam manjkala dva igralca, smo stopili korak nazaj, igrali obrambno in čakali svoj trenutek,« je tekmo opisal trener gostov Goran Ivančić, ki je ob koncu natrosil še nekaj soli na slovensko rano, ko je dejal, da je imela Slovenija smolo, Srbija pa srečo. Toda remi je po njegovem mnenju pravičen. »Najbolj mi je žal zaradi te izvrstne publike. V takem številu so se zbrali, mi pa jim nismo dali zmage. Res mi je hudo,« je bil vidno potrt kapetan Osredkar, ki se je dvakrat znašel v dobri priložnosti, a mreže ni stresel. Želel si je zmage, saj je ravno v torek minilo 13 let, kar nosi dres Slovenije. Oboji pa že pogledujejo naprej. Srbija že nocoj igra proti Italiji, Slovenija bo proti zahodnim sosedom igrala v soboto. »Zdaj je mogoče prav vse, Italija ni več tako močna, kot je bila. Mi smo dobili še dva igralca,« so tudi srbskim novinarskim kolegom zrasli apetiti. Zmaga jim že prinaša mesto v četrtfinalu, vsi drugi rezultati pa čakanje na sobotni večer, ko bo v areni še Slovenija. »Velikih skrivnosti med Srbijo in Italijo ni. Je pa Italija na vsakem tekmovanju favoritka. Pričakujem, da bo to tekma višjega ritma kot proti Sloveniji, Italijani se bodo postavili precej visoko, igrali bodo obrambo mož na moža. Ker je s prvo tekmo led za nas prebit, z osvojeno točko pa smo zelo zadovoljni, bomo lahko igrali precej bolj sproščeno,« še napoveduje srbski selektor. Obračun Srbije in Italije bodo pozorno gledali tudi v naši reprezentanci. »Pred prvenstvom smo vedeli, da je naša predtekmovalna skupina najbolj izenačena. Stanje je poravnano, pozorno bomo spremljali današnji obračun, da morda dodamo še kaj, česar ne vemo o Italiji,« dodaja selektor Dobovičnik.

Deli s prijatelji