NJIHOVA OCENA

Skakalci delno zadovoljni z ekipno tekmo

Objavljeno 19. februar 2018 18.01 | Posodobljeno 19. februar 2018 20.07 | Piše: STA, M. U.

Danes so bili peti na ekipni tekmi.

Peter Prevc, Tilen Bartol, Jernej Damjan in Anže Semenič po tekmi na veliki skakalnici. FOTO: Matej Družnik
PJONGČANG – Slovenski smučarski skakalci so nastope na zimskih olimpijskih igrah končali z ekipno tekmo na veliki napravi. Peto mesto so ocenili kot zadovoljivo in priznali, da je uvrstitev realna glede na dogajanje v celotni sezoni.

Peter Prevc (267,5 točke), Jernej Damjan (241,1), Anže Semenič (227,6), in Tilen Bartol (231,6) so z Avstrijo (978,4) bili boj za četrto mesto, a bili na koncu z 967,8 točke prekratki.


»Če bi vedeli, kako različne skoke na mizi sem delal, na koncu pa je bilo razlike tri ali štiri metre tam spodaj, še sam ne vem več, kaj bi. Narediš vse, kar je v tvoji moči, pa si na istem. Ne vem,« je odkimaval Jernej Damjan. »Tekma je bila zelo poštena. Prve tri ekipe pa so zelo izstopale. Borili smo se za četrto mesto. Borili smo se, kot se je dalo. Peter se je izboljšal, Jernej tudi, Tilen je imel dober prvi skok, več sem pričakoval le od Anžeta, a to je to. Če pogledamo celotni svetovni pokal, so se ekipe zvrstile tako, kot stojijo,« se glasi ocena prvega moža stroke Gorana Janusa. »Sem razočaran. Nisem dal ekipi, kar bi lahko. Zdaj je to mimo in gremo naprej v sezono. Zame je bila slaba olimpijska izkušnja, ker skoki niso bili na ravni, sicer pa nova izkušnja in nekaj dobrih stvari si bom le zapomnil,« pa je dejal Semenič.

»Skoki so bili boljši kot pred dvema dnevoma, sem zadovoljen, vsi smo skakali v slogu sezone in se tja tudi uvrstili. Škoda je le, da nismo premagali Avstrijcev. Jaz osebno se ves čas nekaj lovim. Glede na to, da sem se počasi navajal, bi mogoče kaj naredil, če bi bili tukaj še 14 dni. Nisem pa tako daleč, da bi mi že odleglo,« je zadnjo olimpijsko tekmo skušal oceniti Prevc. »Ni bila najboljša tekma. Prvi skok je bil soliden, drugi ni bil dober, prav zadovoljen pa s skoki ne morem biti. Olimpijske igre so v redu, izkušnja je dobra, upam pa, da bom še kdaj prišel z višjimi cilji in odnesel več,« pa je bila sklepna ocena Tilna Bartola.
 
Deli s prijatelji