DOMA

Dragoceno srebro Jakova Faka že doma

Objavljeno 25. februar 2018 21.41 | Posodobljeno 25. februar 2018 22.52 | Piše: Ma. M.

Nosilec srebrne olimpijske medalje Jakov Fak bo ob 22. uri na slovenskih tleh pokazal odličje z olimpijskih iger v Pjongčangu.

Navdušenje Jakova Faka nad srebrno medaljo na podelitvi za drugo mesto v tekmi na 20 kilometrov posamično 16. februarja v Pjongčangu. FOTO: Matej Družnik
BRNIK – Biatlonec Jakov Fak se je z zimskih olimpijskih iger nocoj vrnil v Slovenijo s srebrno medaljo okoli vratu. »Mislim, da smo vsi veseli, da smo končno doma, in vsi komaj čakamo, da pridemo do svojih bližnjih,« je po vrnitvi dejal srebrni biatlonec.



»Definitivno s prihodom domov kolajna, osvojena v slovenski olimpijski reprezentanci, pride na svoje mesto,« je dejal Fak.

Jakovu so ob prihodu domov čestitali predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec, predsednik Smučarske zveze Slovenije Enzo Smrekar, predsednik zbora za biatlon Marko Biatlonec.

Skupaj s srebrnim Fakom so se domov vrnili tudi preostali člani slovenske biatlonske reprezentance.

Fak je srebro osvojil na posamični preizkušnji na 20 kilometrov.

Letalo z dobitnikom druge slovenske medalje, bronastim deskarjem Žanom Koširjem, bo na brniškem letališču pristalo v ponedeljek ob 8.35. Novinarska konferenca s Koširjem in z njegovim trenerjem Jernejem Demšarjem je napovedana za 9. uro.

Preberite še:
Jakova Faka doma čaka presenečenje
Jakov Fak: Čez štiri leta bom ravno prav star​
Srebrni Fak bo dobil denarno nagrado. Pa ni edini
Klemen Bauer razočaran nad Fakovo odločitvijo
Jakov Fak po osmih letih razkril resnico
FOTO: Fak presrečen prejel srebrno kolajno
Jakov Fak: navodila mu daje srce
Deli s prijatelji