AMBICIOZNO

Novi selektor Kavčič: Cilj uvrstitev na EP 2020

Objavljeno 05. december 2017 18.44 | Posodobljeno 05. december 2017 18.45 | Piše: Rok Tamše

Tomaž Kavčič je novi selektor slovenske nogometne reprezentance V vsaki tekmi na zmago, računa tudi na razvpitega Kevina Kampla.

Tomaž Kavčič novi selektor slovenske nogometne reprezentance. FOTO: Jože Suhadolnik

BRDO PRI KRANJU — Vrh slovenskega nogometa se je včeraj na svojem sedežu v Nacionalnem nogometnem centru uskladil in potrdil mandat selektorja članske reprezentance 64-letnemu Tomažu Kavčiču, ki je bil pomočnik donedavnega šefa Srečka Katanca od avgusta lani. To je bila pričakovana in povsem logična odločitev predsedstva in izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije s predsednikom Radenkom Mijatovićem na čelu.

Kavčič je tako rekoč naravni naslednik Katanca tudi zato, ker je med letoma 2008 in 2014 vodil reprezentanco Slovenije do 21 let in zato dobro pozna skoraj vse sedanje članske reprezentante še iz tistega obdobja. V dobrem letu dni je do potankosti spoznal še njihovo delovanje na članski ravni. »Tomaž Kavčič je ustrezna oseba za ta položaj. Vse življenje deluje v slovenskem nogometu, mlado reprezentanco je vodil vrsto let, odločitev je bila logična. Upam, da bomo s Tomažem izpolnili cilj, to je uvrstitev na evropsko prvenstvo 2020,« je dejal predsednik Mijatović.

Kek, Prosinečki, Reja

Ni skrivnost, da je bil prvi izbor nogometne vlade nekdanji selektor Matjaž Kek, a se je odločil, da bo nadaljeval delo pri hrvaškem prvaku Rijeki. V prvem krogu pogovorov so visoko kotirale tudi delnice Hrvata Roberta Prosinečkega in zamejskega Slovenca Edoarda Reye, a je ostalo le pri načelnih razgovorih. Kaj konkretnega (višina plače, strokovni tim ...) se niti ni zgodilo.

»Zahvalil bi se predsedniku in izvršnemu odboru nogometne zveze za podporo. Pozdravljam vse predstavnike medijev, verjamem, da bomo dobro sodelovali. Mislim, da je v našem in vašem interesu, da se Slovenija uvrsti na evropsko prvenstvo 2020. Normalno je, da je bilo kandidatov. Mesec in pol je in ni dolga doba. Svoje videnje sem predstavil, verjel sem, da sem lahko imenovan na ta položaj,« je uvodoma povedal novi selektor Tomaž Kavčič. Njegovi pomočniki še niso znani. Okoli Kevina Kampla se je v minulem obdobju dvigalo veliko prahu.

»Slovenija potrebuje vsakega dobrega igralca. Vsak mora priti s čisto glavo in jasnih misli, zakaj je v reprezentanci. Z njim se bom pogovoril. Če bo vse v redu, bo z nami, sicer pa ne,« je bil jasen Kavčič, ki je podal tudi obrise igralne filozofije: »Moja vizija je, da ekipa poskuša igrati. Seveda pa je odvisno od nasprotnikov, kolikor ti dopuščajo. V glavi imam sistem igre, vendar počakajmo na tekme. Zdaj nima smisla o tem razpredati.« Prvič bomo Kavčičevo Slovenijo videli na delu marca na prijateljski tekmi z Avstrijo v Celovcu, v istem mesecu bo morda nasprotnica Črna gora, če ne bo v isti skupini novoustanovljene lige narodov. Se bo pa Kavčič hitro pogovoril tudi s kapetanom Boštjanom Cesarjem, ki se še ni odločil glede nadaljevanja reprezentančne kariere. 

Podpis pod foto

Tomaž Kavčič je zelo odločno nastopil kot novi selektor slovenskih nogometašev. Foto: Jože Suhadolnik

 

Deli s prijatelji