KDO JE KRIV?

Hrvati v Slovencu našli krivca, da jih je Fak zapustil

Objavljeno 20. februar 2018 16.36 | Posodobljeno 20. februar 2018 18.27 | Piše: T. V.

Hrvaška biatlonska zveza odgovarja na ostre besede Jakova Faka.

Jakov Fak z medaljo v Slovenski hiši. FOTO: Matej Družnik
PJONGČANG, ZAGREB – Po tem, ko je biatlonec Jakov Fak v Južni Koreji osvojil bronasto medaljo, so se hrvaški mediji na dolgo in široko razpisali o tem, zakaj je pred osmimi leti zapustil rodno Hrvaško in od tedaj nastopa za Slovenijo.

O tem je na vprašanje hrvaških novinarjev spregovoril tudi Fak, ki je brez dlake na jeziku razkril, da so bili za njegov odhod krivi nesposobni funkcionarji v hrvaški biatlonski zvezi. A to ne ustavi medijev na Hrvaškem, da ne bi še naprej vrtali. Spletni Tportal.hr v članku z naslovom »Razkrite nove podrobnosti in glavni krivec Fakovega bega v Slovenijo« navaja besede funkcionarja hrvaške biatlonske zveze Roberta Kontakta, ki je v zvezi deloval tudi že pred osmimi leti. Razkril je, da so se pogovori med Fakom in zvezo končali, ker je športnik vztrajal pri svojem trenerju, Slovencu Urošu Velepcu, čeprav so mu ponujali druge.

Hotel je samo njega

»Na žalost je bil Velepec tedaj zaposlen v slovenski vojski in tako ni mogel delati na Hrvaškem, a Fak je hotel samo njega. Vidim, da nekateri napadajo HOO (hrvaški olimpijski odbor, op. p.), češ da ni naredil dovolj, a s tem se ne bi strinjal, ker je HOO ponujal posredovanje in sredstva, da bi Jakov ostal,« je Kontakt povedal za Večernji list.
image
Jakov Fak in Uroš Velepec. FOTO: Leon Vidic

Jakovu so na Hrvaškem nudili boljše finančne pogoje kot v Sloveniji, imel bi zagotovljeno službo v hrvaški vojski in možnost napredovanja, na koncu tudi dobro pokojnino, a je vse ponudbe zavrnil zaradi slovenske trenerja Uroša Velepca, še piše Tportal.hr.
Deli s prijatelji