POKAL HERVIS

Zmaji in vijoličasti nared za vroči tris

Objavljeno 27. februar 2013 11.36 | Posodobljeno 27. februar 2013 11.36 | Piše: Rok Tamše, Marko Pigac

Drevi ob 18.30 prva četrtfinalna tekma za pokal Hervis med Olimpijo in Mariborom.

V soboto je zmagala narava, kaj pa danes?

LJUBLJANA – Morda bo nogometašem danes vendarle uspelo izvesti prvo četrtfinalno tekmo za pokal Hervis med Olimpijo in Mariborom v ljubljanskih Stožicah. Potem ko je sobotni prvi poskus propadel po 25 minutah igre zaradi močnega sneženja in neregularnih razmer na igrišču, bodo zeleno-beli in vijoličasti stopili na igrišče drevi ob 18.30. Ekipi sta vsaka po svoje rešili tridnevni program vadbe v zimskih razmerah, danes pa morata biti obe optimalno pripravljeni za prvi del pokalnega obračuna, ki odpira vrata v polfinale, kamor so se že uvrstili Triglav, Aluminij in Celje. Zdaj je glavno vprašanje, kakšne bodo razmere na stožiški zelenici, sploh ker so bile za danes napovedane nove padavine.

Veljajo sobotne vstopnice

Iz Olimpije navijačem sporočajo, da bodo kupljene vstopnice za sobotno neodigrano prvo tekmo veljale tudi za današnji obračun. Ker se zavedajo, da se vsi s kupljenimi vstopnicami tekme tokrat ne bodo mogli udeležiti, lahko te vrnete na prodajnem mestu, kjer ste jih kupili, in dobite povrnjen denar. Če ste jih kupili na stadionu, jih pošljete po pošti na naslov Eventim SI, d. o. o., Celovška cesta 25, 1000 Ljubljana, s pripisanim tekočim bančnim računom (TRR), kamor vam bo nakazan znesek cene vstopnice. Denar bodo povrnili tudi za kupljene pakete vstopnic za dve tekmi.

Zaradi sneženja pričakujejo razmočeno igrišče

»Mi smo maksimalno pripravljeni, to je tekma, na katero čakamo že dolgo. Jasno je, da bi oboji želeli imeti dobro igrišče, da lahko pokažemo kombinatorno igro. Že velikokrat smo igrali na težkem igrišču, tudi v blatu se dobro znajdemo. Startali bomo s ciljem, kot po navadi, zmagati, a nam dve tekmi omogočata tudi nekoliko taktiziranja. Pri tem mislim predvsem na rotacijo in počivanje posameznikov. Dosegati moramo visok nivo forme, tudi glede na nasprotnika in vremenske razmere se bomo prilagajali. Na voljo imam več opcij, fantje to vedo in so odlično pripravljeni. Tisti, ki bo vstopil, bo odigral odlično tekmo.

Poškodovan je Timotej Dodlek, Aleš Mertelj je po udarcu v gleženj že začel trenirati, o postavi se bom odločil zadnji trenutek,« je sporočil trener Maribora Darko Milanič. Zanimivo bo videti, ali bo tudi tokrat dal prednost v napadu Matiji Smrekarju pred Marcosom Tavaresom.

V enajstih dneh odigrali tri tekme z Mariborom

Na drugi strani bo trener Olimpije Andrej Razdrh po vsej verjetnosti napadel z zasedbo, s katero je začel v soboto. »Nič pretresljivega se ni zgodilo od nesojene prve tekme. Ker smo po prekinitvi nadaljevali trening, sem igralcem v nedeljo dal prosto. V ponedeljek in včeraj smo trenirali v Radomljah na umetni travi. Priprava je ista, kot je bila prej. V pokalu hočemo priti do konca, videli pa bomo, ali nam bo to uspelo. Bolj kot ne je jasno, da bo odločala povratna tekma. Po novem urniku bomo zdaj v enajstih dneh odigrali tri tekme z Mariborom, torej še prvenstveno. Verjamem, da bodo vse vrhunske. Če bomo Maribor izločili v pokalu, nam bo to dalo velik zagon tudi v državnem prvenstvu,« napoveduje Razdrh.

V obeh taborih so silno motivirani, da zmagovito odprejo drugi del sezone. Mariborski branilec Aleksander Rajčević je odločen: »Iz Ljubljane hočemo priti s pozitivnim rezultatom. Kalkulacije obstajajo, a bomo zagotovo šli na zmago. Obramba funkcionira kar dobro, upam, da bomo tako nadaljevali v prihodnje.

Ni lahko igrati trikrat proti istemu nasprotniku, a se bomo potrudili po najboljših močeh in trikrat slavili.«

Zeleno-beli in vijoličasti aduti

image

Darko Milanič. Foto: Reuters

Mariborski strateg Darko Milanič ima na voljo več enakovrednih nogometašev in s tem več opcij za prvo postavo kot ljubljanski kolega Andrej Razdrh.

Verjetni začetni enajsterici sta – Olimpija: Džafić, Salkič, Zarifović, Mitrović, Delamea, Lovrečič, Omladič, Trifković, Valenčič, Nikezić, Šporar; Maribor: Handanović, Mejač, Potokar, Rajčević, Filipović, Milec, Ibraimi, Cvijanović, Mertelj, Smrekar, Berić.

Moštvi bosta povratno pokalno tekmo v Ljudskem vrtu odigrali v sredo, 6. marca, ob 17. uri. Prvenstveni derbi sledi v nedeljo, 10. marca, prav tako ob 17. uri.

 

Deli s prijatelji