PREDSTAVITEV

Želi biti na ravni Courtoisa

Objavljeno 23. julij 2014 14.10 | Posodobljeno 23. julij 2014 14.12 | Piše: Marko Uršič

Jan Oblak se je v Madridu predstavil kot novi vratar Atletica.

Jan Oblak navdušuje v tujini.

Postati prvi vratar španskega prvaka? No, o tem sanjajo mnogi, redki pa so, ki se jim želje uresničijo. Jan Oblak se je včeraj na novinarski konferenci na stadionu Vicente Calderon v Madridu uradno predstavil kot novi vratar Atletica, že na začetku pa sedmi sili navrgel, da je prišel v pravi klub in da ga veseli osebna odločitev za moštvo žimničarjev.

Enaidvajsetletni Ločan je pred srečanjem z novinarji opravil še zdravniški pregled, nato pa izstrelil kot iz topa: »Ker bom v vratih zamenjal Thibauta Courtoisa, bom dal vse, da bi bil na pravšnji ravni.« Okoli nekdanjega vratarja Benfice se je v stadionskem salonu za ugledne goste trlo novinarjev; razumljivo, Atletico je po letu 1996 vnovič, desetič postal prvak španske lige, v pretekli sezoni je bil finalist lige prvakov. V edinih besedah v španskem jeziku se je Oblak za izkazano zaupanje zahvalil Atleticovemu predsedniku Enriqueju Cerezu, ta pa je odvrnil: »Vedno iščemo igralce, ki se bodo vključili v naše okolje, ta projekt sloni na mladih. Oblak ima vse, kar ekipa lahko zahteva od nogometaša. Imajo ga za enega od vratarjev prihodnosti. Tu boš našel zdravo, a trdo konkurenco. Vse bomo naredili, da se boš hitro vklopil in se počutil kot v družini. Srečal boš zelo delovno skupino, polno pričakovanj. Tvoja prihodnost je tudi naša.«

Še en vratar več

Jan Oblak bo nosil dres s številko 13. »Srečen sem, da bom lahko igral v španski ligi, boljša je od portugalske in vse je zame zelo velik izziv,« je pojasnil mladec, za katerega so žimničarji Benfici plačali 16 milijonov evrov. O vprašanju prvega Atleticovega vratarja pa je odvrnil: »Prišel sem kot še en vratar več, a tukaj sem, da delam. Trije vratarji se bomo bojevali za mesto med najboljšo enajsterico, toda v vsakem primeru je na prvem mestu ekipa, ne posamezniki. Atletico sem izbral, ker je korekten, pošten klub. Govoril sem z vodilnimi in bil sem navdušen nad tem, kar so mi povedali. Srečen sem, da sem se tako odločil. Trudil se bom in upam, da bom nekoč postal eden najboljših vratarjev,« se je Oblak po veličastni sezoni z Benfico zazrl v prihodnost.

Deli s prijatelji