PRVA LIGA

Zavrčani premagali Celjane

Objavljeno 19. julij 2014 00.12 | Posodobljeno 19. julij 2014 00.14 | Piše: STA, Mo. S.

Edini zadetek je dosegel Nikola Šafarić.

CELJE – Nogometaši Celja so v 1. krogu novega prvenstva izgubili proti Zavrču z 0 : 1 (0 : 0). Celjani so začeli v skladu z napovedmi – z napadalnim nogometom, zanimivim za gledalce. Domača zasedba je že v tretji minuti nevarno napadla, Andraž Žurej je ustrelil, vendar je bil na pravem mestu vratar Zavrča Marko Ranilović. Izbranci Simona Rožmana so si še naprej pripravljali priložnosti, toda Miha Zajc je meril premalo natančno, strel Benjamina Verbiča so gosti ustavili na golovi črti, Marko Krajcer pa je stresel vratnico. V 15. minuti se je ta tresla še drugič, tokrat je žogo po strelu Gregorja Bajdeta vanjo odbil Ranilović. 

Uvod drugega polčasa je bil manj živahen, pobudo pa so prevzemali gosti in v 76. minuti je Haložanom uspelo. S prostega strela s kakšnih 30 metrov je žogo od desne vratnice v gol poslal Nikola Šafarić.

Domači so skušali izenačiti, blizu pa bili v 89. minuti, ko je Ahmedi z razdalje z močnim strelom zadel le prečko. Vse je že kazalo, da je konec upanja za Celjane, nato pa je sodnik Matija Žganec dosodil enajstmetrovko po prekršku Kurbusa nad Ahmedijem. Najstrožjo kazen je izvajal Verbič, toda Ranilović je strel ubranil.

Celjane v naslednjem krogu, tekma bo na sporedu v nedeljo, 27. julija, čaka gostovanje v Domžalah, Zavrč pa bo dan prej gostoval v Velenju.

Deli s prijatelji