PRVA LIGA

Zavrč premagal Luko Koper

Objavljeno 15. avgust 2014 22.31 | Posodobljeno 15. avgust 2014 22.33 | Piše: STA, Mo. S.

Strelec edinega zadetka na srečanju je bil Nikola Šafarić.

PTUJ – Nogometaši Zavrča so v tekmi 5. kroga 1. SNL premagali Luko Koper z 1 : 0 (0 : 0).

Začetni del dvoboja je pripadel gostom, ki so imeli več priložnosti, a jih niso izkoristili. Za domače je prvi poskusil Lovro Cvek, a je Božidar Radoševič njegov strel ubranil. Nevarnejše je bilo pred vrati domače ekipe, ko je v 19. minuti meril Jaka Štromajer: po prodoru Mateja Palčiča je dobil žogo pred vrati Marka Ranilovića, vendar jo je poslal visoko čez vrata.

Matej Smrekar je imel v 34. minuti novo priložnost za Zavrč, toda po obratu in strelu iz bližine je žoga končala v zunanjem delu mreže. Nekaj minut pozneje so spet zapretili koprski nogometaši, a je bil Damir Hadžić premalo natančen. Njegov strel s kakšnih 10 metrov je ustavila vratnica in prvi del se je končal brez zadetkov.

Zadetek z bele točke

Nadaljevanje je postreglo s precej umirjeno igro, po 65. minuti pa sta se ekipi spet prebudili: najprej Doris Kelenc po akciji treh igralcev domače ekipe ni zadel žoge pred vrati tekmecev, ti pa so kmalu nato spet zadeli okvir vrat. Osmoljenec je bil tokrat Denis Halilovič, ki je izvajal prosti strel, žoga je po dotiku živega zidu spremenila smer in presenetila Ranilovića, ni pa končala v mreži.

V 71. minuti se je zdelo, da bodo imeli domači še težje delo, saj je Matija Kristič dobil rdeči karton zaradi prekrška nad Mitjo Lotričem. A igralec manj se Zavrču vendarle ni poznal, še več, malce pozneje je dosegel edini gol na tekmi. Sodnik je v 79. minuti zaradi igre z roko v kazenskem prostoru dosodil najstrožjo kazen za domače, zanesljivi izvajalec pa je bil Nikola Šafarić.

Po vodstvu domačih so Koprčani sicer prevzeli pobudo, vendar brez uspeha, tako da so se minimalne zmage veselili nogometaši Zavrča.

Deli s prijatelji