DODATNE KVALIFIKACIJE ZA EP

Walters potopil BiH in popeljal Irsko na EP v Francijo

Objavljeno 17. november 2015 00.19 | Posodobljeno 17. november 2015 00.19 | Piše: STA, S. U.

Nogometna reprezentanca Irske je 22. država, ki bo nastopila na evropskem prvenstvu v Franciji 2016.

DUBLIN – Nogometna reprezentanca Irske je 22. država, ki bo nastopila na evropskem prvenstvu v Franciji 2016. V današnji povratni tekmi dodatnih kvalifikacij je Irska v Dublinu premagala Bosno in Hercegovino z 2 : 0. Na prvi tekmi je bil izid 1 : 1.

Irska se je lotila dvoboja taktično, brez prevelikega tveganja, v prvem delu pa ni bilo kakšnih posebej izrazitih priložnosti. Najpomembnejši dogodek je bil v 23. minuti, ko je sodnik Bjoern Kuipers igranje z roko Ervina Zukanovića takoj ocenil za najstrožjo kazen, hladnokrvni izvajalec je bil Jon Walters.

V drugem delu so skušali gostje pritisniti, toda razen terenske premoči ni bilo konkretnega učinka, vratar Darren Randolph pa ni imel veliko dela. Možnosti BiH so se še dodatno zmanjšale 20 minut pred koncem, mož odločitve pa je bil spet Walters. Po prostem strelu so gostje slabo izbili žogo, ki je prišla do osamljenega Waltersa, ta pa jo je ob nemočnem Asmirju Begoviću zgolj pospravil v mrežo in niz nepremagljivosti Irske na domačih tleh podaljšal na devet tekem. Irska si je tako zagotovila tretji nastop na EP po letih 1988 in 2012, BiH pa ostaja pri enem velikem tekmovanju, lanskem SP v Braziliji.

Zadnji vozovnici za Francijo bodo podelili v torek, dobila ju bosta zmagovalca zadnjih dvobojev dodatnih kvalifikacij med Dansko in Švedsko (prva tekma 1 : 2) ter Slovenijo in Ukrajino (0 : 2).

Deli s prijatelji