LIGA PRVAKOV

VIDEO: Sodnik izločil Bayern, pred igralci ga je reševala policija

Objavljeno 19. april 2017 12.57 | Posodobljeno 19. april 2017 12.58 | Piše: S. U.

Nogometaši Bayerna so po podaljšku izgubili z Realom in svoje letošnje nastope v ligi prvakov končali v četrtfinalu.

MADRID – Bayern München je po drami po podaljških (trikrat je zadel Cristiano Ronaldo) izgubil 4 : 2 proti Realu in izpadel v četrtfinalu lige prvakov ob izdatni pomoči madžarskega sodnika Viktorja Kassaia.

V oči bodeta predvsem sporna izključitev Artura Vidala v 84. minuti in odločilni trenutek srečanja, ko je Ronaldo v očitnem prepovedanem položaju zadel za 2 : 2. Trener Bavarcev Carlo Ancelotti je po tekmi dejal, da je skrajni čas, da na nogometnih tekmah uvedejo videosodnika: »Serija sodniških napak je odločila potnika v polfinale. V nogometu se dogajajo napake, vendar se ne smejo v tako ključnih trenutkih in na tako visokem nivoju. Skrajni čas je, da uvedejo videosodnika. Nikoli nisem najbolj zagovarjal pomoči posnetkov, a zdaj so res nujni. Sodnik ni bil kos tekmi.«

A to še ni vse, po koncu tekme so se namreč Thiago Alcantara, Robert Lewandowski in Vidal odločili, da pravico poiščejo sami v garderobi madžarskega sodnika. Igralci so bili tako razburjeni, da je morala posredovati policija in jih na silo odstraniti iz sodniške garderobe. »Težko je sprejeti poraz, ko te sodnik tako osramoti. Še bolj kot videotehnologijo potrebujemo kakovostne sodnike,« je še povedal Vidal za tuje medije.

Neuer ligo prvakov končal s težjo poškodbo

Nemški reprezentančni vratar Manuel Neuer (31) se je na sinočnji tekmi resneje poškodoval. Po prvi zdravniški diagnozi ima zlomljeno kost v levem stopalu, zaradi česar naj bi bil z igrišč odsoten osem tednov.

Po poročilih iz bavarskega kluba se je Neuer poškodoval takoj po začetku podaljška, ko so gostitelji povedli s 3 : 2. Po vrnitvi iz Španije ga v Münchnu čakajo podrobnejši zdravniški pregledi, po katerih se bodo odločili, kakšno zdravljenje poškodbe bodo izbrali.

Neuer je pred komaj tremi tedni že prestal eno operacijo levega stopala.

 

Deli s prijatelji