JE TO KONEC?

VIDEO: Dramatični posnetek hude poškodbe zvezdnika, napovedi so slabe

Objavljeno 22. april 2017 14.51 | Posodobljeno 22. april 2017 14.51 | Piše: Mo. S.

Zlatan Ibrahimović je v solzah odšepal z zelenice.

Po večernem razpletu četrtfinalaimage evropske nogometne lige je iz Manchester Uniteda, ki se je uvrstil v nadaljnje tekmovanje, prišla slaba novica. Zvezdnik Zlatan Ibrahimović se je precej hudo poškodoval.

Po skoku je namreč z desno nogo nerodno pristal, prizor, ki si ga lahko ogledate na spodnjem posnetku, pa ni bil najlepši. Ibra je ob pomoči zdravnika v solzah odšepal z zelenice, najslabše novice pa so iz kluba prišle po koncu tekme. Trener Jose Mourinho je namreč takoj potrdil, da gre za hujšo poškodbo, angleški mediji pa že ugibajo, ali to morda pomeni konec sezone, morda celo kariere 35-letnika. Ibrahimoviću se namreč čez dva meseca izteče pogodba, govori se o njegovem odhodu v ZDA, a lahko se zgodi, da bo na razplet vplivala prav ta poškodba. »Nisem zdravnik in najraje bi počakal, da zdravniki naredijo svoje,« je dejal Mourinho. Na vprašanje, ali so napovedi slabe, pa odvrnil: »Da, napovedi so zelo negativne.«

Zdaj, nekaj dni po nesrečnem pristanku, pa so sporočili, da mora nogometaš počivati vsaj sedem mesecev. Pregledi so pokazali, da ima 35-letnik natrgano prednjo križno kolensko vez, zaradi česar bo moral na operacijo. Na igrišča bi se lahko vrnil šele januarja prihodnje leto.

Na tekmi se je poškodoval tudi Argentinec Marcos Rojo, vendar z njim ni tako hudo kot s Švedom.

Deli s prijatelji