1. SNL

Utrujeni Maribor zdaj osem točk za Olimpijo

Objavljeno 04. december 2015 08.23 | Posodobljeno 04. december 2015 08.24 | Piše: Rok Tamše

Po derbiju 20. kroga nogometnega DP z osvojeno točko bolj zadovoljni Mariborčani.

Po dvoboju mariborskega igralca Sintayehuja Sallalicha in Domžalčana Benjamina Morela ni videti, da se je tekma končala z brezkrvnim izidom 0:0. Foto: Igor Zaplatil

LJUBLJANA – V derbiju 20. kroga Prve lige Telekom Slovenije smo ob Kamniški Bistrici v Domžalah videli verjetno najzanimivejšo predstavo z nepriljubljenim izidom 0:0 v tej sezoni. Gostitelji so napadli razglašeni Maribor z vsemi topovi, si posebno v drugem polčasu priigrali odlične priložnosti za zadetek, a so vijolični imeli precej sreče, dobro razpoloženega vratarja Jasmina Handanovića, eno žogo pa je nekdanji igralec Domžal Erik Janža zbil z golove črte. V napadu Domžal je bil najbolje razpoložen nekdanji član prvaka iz Maribora Matic Črnic, toda... »Ta tekma mi seveda pomeni nekaj več, toda vsi skupaj smo šli v ta dvoboj kot v druge obračune. Pokazali smo dobro igro, lahko bi rekel, da smo v priložnostih nadigrali Maribor. Žal nismo zadeli in osvojili le točko,« je dejal Črnic. »Domžale nas niso presenetile. Mi imamo dosti težav zaradi manjkajočih igralcev, tako smo bili primorani na določene položaje postaviti igralce, ki sicer ne igrajo v teh vlogah. Poznalo se je, da smo odigrali že četrto tekmo na vsake tri dni. Primanjkovalo nam je energije. Domžalčani so bili bolj razpoloženi, mi smo v drugem polčasu namerno nekoliko več tvegali in tako pustili dosti prostora gostiteljem,« je dejal trener Maribora Krunoslav Jurčić. »Občudujem svoje fante, kar so dali na igrišču. To mi pomeni več kot točkovni izkupiček. Na koncu sem se kar malce bal, da bi se nam lahko zalomilo, saj smo v preteklosti podobne tekme v finišu že izgubljali,« je priznal strateg rumeno-modrih Luka Elsner.

Glede na to, da je Olimpija v gosteh premagala Zavrč, ima zdaj osem točk prednosti pred Mariborom, do konca jesenskega dela pa sta le še dva kroga. Zmaji bodo v nedeljo gostili razigrane Domžale, potem pa bodo gostovali še v Krškem, medtem bodo vijolični najprej gostili Krško in potem še gostovali pri Luki Koper. »Ta razlika se spreminja iz kroga v krog. Mi moramo v prvi vrsti gledati nase. Preostali tekmi moramo odigrati maksimalno dobro, vrnili se bodo tudi nekateri poškodovani in kaznovani igralci. Ne obremenjujemo se z Olimpijo, Če bomo pravi, ne bo nikakršnih problemov,« je prepričan Jurčić, ki ima silne težave z obrambno linijo. Tokrat je bil v vlogi štoperja defenzivni vezist Željko Filipović, položaj desnega bočnega branilca pa je že tako dolgo rezerviran za drugega vezista Aleša Mertlja. »V obrambi ves čas kaj krpamo. Svojim igralcem tudi zaradi tega ne morem ničesar zameriti. Seveda razmišljamo o okrepitvah, a to ni vprašanje zame. Gotovo bomo delali tudi na tem,« je bil Jurčić redkobeseden, ko smo omenili nujnost okrepitev v obrambni vrsti. Sicer je bolj ali manj jasno, da se bosta pozimi v Ljudski vrt preselila dovčerajšnja igralca Luke Koper, bočni branilec Matej Palčič in vezist Amar Rahmanović.

Trener Olimpije Marijan Pušnik je bil v Halozah nadvse vesel odziva svojih fantov po pekočem porazu z Gorico na svojem stadionu. Zmaji so od 0:1 prišli do zmage z 2:1. »Odločilna je bila naša taktična zrelost in, kot sem že dejal, karakter moštva, ki tokrat ni klonil po rezultatskem zaostanku. Ponovil bom še stoprvič, da imamo dovolj dolgo klop, ki je sposobna ohraniti ali celo nadgraditi delo začetne enajsterice, kar je velik kapital za nadaljevanje državnega prvenstva. Verjamem, da se fantje zavedajo svoje odgovornosti in ne nazadnje pomembnosti zadnjih dveh obračunov z Domžalami in Krškim. Naš cilj je povsem jasen: zmagati še na preostalih dveh tekmah in tako na najlepši možni način zaokrožiti izjemen prvi del sezone,« napoveduje Pušnik.

 

Deli s prijatelji