PROTIUKREPI

Turki sestrelili letalo, ruski nogometaši odpovedujejo priprave

Objavljeno 25. november 2015 14.58 | Posodobljeno 25. november 2015 14.58 | Piše: STA, D. P.

Namesto v Antalyji se bodo ruski nogometaši sončili in pripravljali na Cipru, v Španiji ali Izraelu, kar bi lahko bile primernejše lokacije za ruske nogometne klube.

Rusi ne gredo na priprave v Turčijo.

MOSKVA – Stopnjevanje napetosti med Rusijo in Turčijo zaradi sestreljenega vojaškega letala na meji s Sirijo se kaže tudi pri načrtovanju priprav ruskih nogometnih klubov. Turška sredozemska obala je v zadnjih letih pripravljalna baza ruskih nogometašev v zimskem obdobju, kar pa se bo spremenilo. Rostov je tako že odpovedal priprave v Turčiji.

Raje na Ciper

Ruski nogometni prvoligaš Rostov je po sestrelitvi ruskega letala odpovedal odhod njegovih igralcev na januarski pripravljalni tabor v Turčijo, je danes sporočil namestnik predsednika kluba Aleksander Šikunov. Namesto v Antalyi se bodo ruski nogometaši pripravljali na Cipru, v Španiji ali Izraelu. Rusko zunanje ministrstvo je ruskim državljanom odsvetovalo potovanje v Turčijo.

Niso edini

Rostov je prvi klub, ki se je odločil za spremembo ustaljenega programa med zimskim tekmovalnim premorom. Bržkone bodo sledili tudi drugi, še zlasti po priporočilih ruskega zunanjega ministrstva. O odpovedi zimskega turškega pripravljalnega tabora tako razmišljajo še v enem prvoligašu, Amkarju iz Perma.

Deli s prijatelji