NOGOMET

Tudi Radomlje razkrile vso bedo grozne Olimpije

Objavljeno 19. april 2017 11.40 | Posodobljeno 19. april 2017 11.51 | Piše: Rok Tamše

Slovenski nogometni prvaki nadaljujejo razprodajo ugleda v PLTS. Vodilnemu Mariboru so po golijadi proti Krškemu najbližje Domžale.

Trener uspešnih Domžal Simon Rožman bo z varovanci v soboto gostoval pri vodilnem Mariboru. Foto: Dejan Javornik

Iztirjeni projekt nogometne Olimpije iz tedna v teden dobiva nove negativne razsežnosti. V 29. krogu Prve lige Telekom Slovenije (PLTS) so zmaji na svojem stadionu srečno in spretno iztržili neodločen izid v dvoboju z zadnjeuvrščenimi Radomljami. Zeleno-beli so tudi po osmih prvenstvenih tekmah v spomladanskem delu sezone še vedno brez zmage (imajo kar pet porazov in tri remije), v rahlo tolažbo jim je lahko le uvrstitev v finale pokalnega tekmovanja, a takšni občutki jih lahko prevevajo le do 31. maja, ko se bodo udarili s poletnimi Domžalami, ki so jim medtem že prevzele mesto številka 2 na prvenstveni razpredelnici. Varovanci trenerja Safeta Hadžića so v obračunu z Radomljani še enkrat pokazali anemično igro brez glave in repa. »Ta tekma je bila za nas ena izmed najtežjih, saj je prišla po zmagoslavju proti Mariboru v polfinalu pokalnega tekmovanja. Ker nismo bili stoodstotni v tej tekmi, se je zgodilo, kar se je zgodilo,« je nemočno ugotavljal Hadžić. »Danes si nismo zaslužili zmage, saj v prvem polčasu sploh nismo igrali. Nismo si ustvarili dovolj priložnosti za zadetek, na drugi strani pa je bil nasprotnik boljši od nas. Na koncu smo sicer lovili zmago, a prikazano ni bilo dovolj. Pričakovali smo, da nam bo pokalno napredovanje dalo večji zagon proti na papirju slabšemu nasprotniku, a ni bilo tako,« je dejal Andraž Kirm, ki je na vprašanje, kako se izkopati iz nelagodnega položaja, odgovoril: »Ne vem. Če bi imel odgovor na to, bi rešil stvari. Tako pa... Mislim, da ga nima nihče. Vse, kar lahko naredimo, je, da treniramo naprej, se trudimo in poskusimo rešiti, kar se rešiti da v tej sezoni.«

Izidi 29. kroga v Prvi ligi Telekom Slovenije – Gorica : Celje 1:1 (800 gledalcev; Matija Boben 55.; Dalibor Volaš 22.), Rudar : Maribor 0:1 (1500 gledalcev; Luka Zahovič 39.), Aluminij : Koper 2:2 (400 gledalcev; Lovro Bizjak 46., 66.; Ed Kevin Kokorović 23., Sandi Križman 59.), Domžale : Krško 5:3 (700 gledalcev; Ivan Firer 6., 31., Jure Balkovec 22., Žan Majer 28., Amedej Vetrih 52.; Miljan Škrbić 32., 51., Filip Dangubić 83.), Olimpija : Radomlje 1:1 (1500 gledalcev; Leon Benko 88.; Tin Karamatić 61.) Vrstni red strelcev: Luka Zahovič (Maribor) in Dominik Glavina (Rudar) po 15, John Mary (Rudar) in Miran Burgić (Gorica) po 13, ... Pari 30. kroga: Radomlje – Gorica (v petek, 21. aprila, ob 20. uri), Celje – Aluminij (v soboto, 22. aprila, ob 17. uri), Koper : Rudar (v soboto, 22. aprila, ob 18. uri), Maribor : Domžale (v soboto, 22. aprila, ob 20.15), Krško : Olimpija (v nedeljo, 23. aprila, ob 16.55).

Maribor ima zdaj že 16 točk prednosti pred Olimpijo, ki bo ob podobnem nadaljevanju težko zadržala tudi tretje mesto, in tri manj pred Domžalami, ki očitno v končnici prvenstva prihajajo v vrhunsko formo. To dokazuje tudi golijada proti Krškemu (5:3). Četa trenerja Simona Rožmana je deklasirala goste že po pol ure igre, ko je Posavcem nasula štiri gole. »Povsem normalno je, da smo v drugem polčasu nekoliko popustili, čeprav si sam tega nisem želel. V obrambi so se pojavljale napake, ki se nam ne bi smele dogajati. Kljub vsemu sem s prikazanim zelo zadovoljen. Doseči pet golov proti kakovostni ekipi Krškega ni majhna stvar in še enkrat bi čestital fantom za prikazano,« je dejal Rožman in še pojasnil: »Po nekaj neuspešnih rezultatih nismo delali pretirane panike. Zmage prinašajo boljše ozračje, a kljub vsemu vsi v klubu vemo, kakšni so naši cilji in kam želimo priti. Napredek v napadu je velik, na drugi strani pa imamo v obrambi še veliko rezerve, saj si želimo takšne tekme končati brez prejetega zadetka. Pomembno je, da v igri uživamo.« In zdaj kot naročen prihaja derbi 30. kroga, ko se bo Maribor v Ljudskem vrtu udaril prav z drugouvrščenimi Domžalami.

 

Deli s prijatelji