SELEKTOR

Tomaž Kavčič tudi uradno nasledil Srečka Katanca

Objavljeno 04. december 2017 19.11 | Posodobljeno 04. december 2017 19.22 | Piše: STA, M. U.

Kavčič je sedmi nogometni selektor slovenske članske vrste.

Bivši in novi – Katanec in Kavčič. Foto: Marko Feist

BRDO PRI KRANJU – Tomaž Kavčič (64) je tudi uradno postal novi selektor slovenske moške nogometne reprezentance. Za naslednika Srečka Katanca so ga na seji današnjega izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije (NZS) na Brdu pri Kranju delegati potrdili za selektorja najmanj do evropskega prvenstva 2020. Kavčič, ki velja za precej umirjenega človeka, je kljub nekaterim pomislekom, češ da za seboj nima ravno bogate trenerske poti, veljal za favorita za novega selektorja Slovenije, odkar ga je nogometna zveza priključila strokovnemu štabu Srečka Katanca v njegovem zadnjem mandatu. Ob zadnjem delovanju v članski vrsti ima Kavčič izkušnje z delom v reprezentanci tudi že s svetovnega prvenstva 2010, ko je bil eden izmed tehničnih pomočnikov takratnega selektorja Matjaža Keka.

Dal možnosti Oblaku in Kamplu

Kot selektorja pa so ga slovenski ljubitelji nogometa spoznali predvsem med vodenjem izbrane vrste do 21 let, ki jo je vodil med letoma 2008 in 2014. Takrat je dodobra spoznale kar večino članov zdajšnje slovenske članske selekcije, med drugim je ponudil prva nastopa zdajšnjemu prvemu vratarju Janu Oblaku in Kevinu Kamplu, čigar nadaljnja usoda igranja za izbrano vrsto je še malce nejasna. Kavčič je prav tako dobro zapisan pri nogometaših, ki zdaj sestavljajo nekakšno okostje izbrane vrste, med drugim ga je za svoj preboj na nogometno sceno izpostavil Jasmin Kurtić, s katerim sta sodelovala tudi pri Beli krajini in Gorici.

Kavčič je sedmi selektor slovenske članske vrste, pred njim so to vlogo opravljali Bojan Prašnikar trikrat, Srečko Katanec dvakrat ter Zdenko Verdenik, Branko Oblak, Matjaž Kek in Slaviša Stojanović po enkrat.

Deli s prijatelji