VEČNI DERBI

Ste spremljali derbi? To je Olimpija naredila v Ljudskem vrtu

Objavljeno 12. april 2017 21.30 | Posodobljeno 12. april 2017 21.28 | Piše: Pe. J.

Olimpija je v gosteh znala zadržati prednost, ki si jo je priigrala na domačem igrišču.

MARIBOR – Čeprav je imel Maribor več priložnosti, je mrežo Roka Vodiška zadel le enkrat, ob izenačenem izidu pa je v finale slovenskega pokala napredovala Olimpija.

Prvi polčas so, kot je že pred tekmo napovedal strateg vijoličastih Darko Milanič, napadalno začeli Mariborčani, ki so s tremi igralci v napadu napovedali ofenzivo proti ljubljanskemu golu. Priložnosti Maribora so se kar vrstile, prva v 3. minuti, ko je z roba kazenskega prostora sprožil Matej Palčič, a bil nenatančen. Že tri minute kasneje je gostujoči vratar obranil strel Marcosa Tavaresa. V 17. minuti je sledil prvi resnejši napad Olimpije. Podajo Andraža Kirma je proti golu preusmeril Nemanja Mitrović, žoga pa je bila lahek plen za domačega vratarja Matka Obradovića. V 20. minuti je Aris Zarifović v ljubljanskem kazenskem prostoru posredoval z roko, a je piščalka Damirja Skomine ostala nema.

V 32. minuti pa so Ljubljančani povedli. Dino Štiglec je izvajal prosti strel, žoga se je v gneči pred mariborskim golom odbila do Alexandruja Cretuja, ta pa je z močnim strelom v desni zgornji kot premagal Obradoviča.

V drugem delu tekme se je igra sprva odvijala na sredini igrišča. V 69. minuti je roke Vodiška ogrel Dare Vršič, ki je v igro vstopil v 61. minuti, a je bil gostujoči vratar na pravem mestu. V 71. minuti je Hotić izid sicer izenači, toda to je bilo največ, kar je zmogel Maribor danes.

Deli s prijatelji