NOGOMET

Sporočilo iz Ankarana: Trmasto do konca sezone

Objavljeno 13. december 2017 12.12 | Posodobljeno 13. december 2017 12.12 | Piše: Rok Tamše

V najskromnejšem domačem nogometnem prvoligašu, ki še naprej ostaja brez domovanja, se ne predajajo.

Vlado Badžim ima na trenerskem stolčku Ankarana za sabo najzahtevnejšo polsezono v trenerski karieri. Foto: Jure Eržen

LJUBLJANA – Slovenski nogometni prvoligaši so tekmovalno na dopustu, v pisarnah pa je nadvse živahno. V teh dneh je pod največjim pritiskom predsednik novega prvoligaša Ankaran-Hrvatini Sebastjan Dvojmoč. Klub je med elito pristal po povabilu Nogometne zveze Slovenije, preslabo pripravljen za to raven tekmovanja, ob tem so mu gostoljubje odrekli v Kopru, kjer so odigrali zadnjo drugoligaško sezono. Ankarančani so začasni domicil našli daleč od Primorske, v Dravogradu na Koroškem. Ob na dolgi rok nevzdržnem delovanju za resen klub in premalo konkurenčni ekipi, ki so jo vseskozi dopolnjevali z novimi prišleki, na koncu pa so se v glavnem naslonili na domače fante, kaj več od zadnjega mesta na lestvici Prve lige Telekom (šest točk za kranjskim Triglavom in osem za Aluminijem) niti ni bilo pričakovati.

»Naš cilj je bil, da jeseni osvojimo 15 točk. Smo pri osmih, a dveh tekem doma proti neposrednima tekmecema Aluminiju in Triglavu še nismo odigrali. V zelo težavnih razmerah smo se veliko naučili. Med prvo- in drugoligaškim tekmovanjem je res velika razlika. Vsekakor bomo tekmovali tudi v spomladanskem delu sezone, zavedamo pa se, da moramo še veliko postoriti za obstanek v ligi,« je veliki optimist Sebastjan Dvojmoč, ki je bil kar konkreten na naša dodatna poizvedovanja: »Do konca leta načrtujemo poravnati vse obveznosti, igralcem dolgujemo približno dve plači, nekaj pa še tudi našim gostiteljem v Dravogradu, saj imamo tam zagotovljeno tudi igranje tekem spomladi. Vse to je za nas obvladljivo. Težko verjamem, da bi kateri koli klub zdržal v takšnih razmerah, a smo trmasti Primorci in se ne predajamo. Naredili bomo vse, da bi v drugem delu prišli do podviga, že malega čudeža za nas.«

Trener primorskega moštva Vlado Badžim po tako turbulentnem obdobju ni najboljše volje: »Zelo utrujeni smo od vsega. Zavedati se morate, da je bila ta polsezona za nas zelo naporna, zelo zapletena. Stalno smo menjali prizorišča za vadbo, na tekmah ves čas gostovali. Tu bi se rad zahvalil Dravograjčanom, ki so nam bili v veliko pomoč. Toda na poti smo potrošili preveč energije in časa. Na igrišču smo se trudili po svojih najboljših močeh. Ekipo smo bili prisiljeni ves čas menjati, iskali smo najboljšo zasedbo, na koncu pa ostali pretežno pri domačih fantih, ki jim vendarle manjka izkušenj na tej ravni. Lahko bi osvojili še nekaj točk več ob srečnem razpletu tekme, toda tudi tako smo še živi, lahko ulovimo priključek s Triglavom, če se bodo zadeve pri nas uredile. Upam, da bo predsedniku do konca leta uspelo poravnati zaostale obveznosti, najti sponzorje, da bi v drugi del sezone krenili še bolj konkurenčni. V moštvu potrebujemo okrepitve v vseh linijah, na organizacijski ravni pa moramo popraviti osnovne zadeve.« Se lahko zgodi, da bo 53-letni strokovnjak zapustil skromni kolektiv (menda je spet vroča ponudba Krškega, ki še išče novega stratega)? »Vse je odprto, toda zdaj gledam na interes kluba, ne pa na svojega. Videli bomo, kaj se bo zgodilo do novega leta,« je časovni rok določil Badžim.


Vroča linija Maribor–Mostar

V teh dneh so glede prestopov igralcev najaktivnejši v Mariboru. Športni direktor Zlatko Zahović je že pred koncem jesenskega dela sezone napovedal, da bodo kmalu predstavili novince. Neuradno je znano, da bo med vijoličnimi po koncu sezone pristal 23-letni vratar Kenan Pirić, član mostarskega Zrinjskega, ki ga je Maribor poleti izločil v 1. krogu kvalifikacij za ligo prvakov. Aktualen je še prihod 19-vezista tega kluba Marijana Ćavarja, ki pa tehta tudi druge ponudbe. Spomnimo, dres Maribora je poleti oblekel Jasmin Mešanović, ki je prav tako prišel iz Zrinjskega.

 

Deli s prijatelji