VRNITEV

Ronaldinho ponovno za Selecao

Objavljeno 22. januar 2013 22.49 | Posodobljeno 22. januar 2013 22.49 | Piše: S. U., STA

Brazilski selektor Felipe Scolari je za dvoboj Wembleyju na seznam uvrstil tudi veterana Ronaldinha.

Ronaldinho trenutno navdušuje v brazilskem Atléticu Mineiru.

SAO PAULO – Brazilski selektor Felipe Scolari je za svojo prvo uradno tekmo, odkar je novembra lani prevzel mesto prvega trenerja Selecaa, na seznam uvrstil tudi veterana Ronaldinha. Brazilija se bo 6. februarja v prijateljskem dvoboju na Wembleyju pomerila z Anglijo.

Scolari je presenetil tudi tako, da se je odrekel Kakaju. V moštvu je sicer še nekaj starejših in izkušenih igralcev (Luis Fabiano, Fred, vratar Julio Cesar), po drugi strani pa se je Scolari odločil ponuditi priložnost mladim upom brazilskega nogometa Neymarju, Oscarju, Lucasu in Paulinhu.

Brazilci prevzemajo odgovornost

»Mi smo gostitelji svetovnega prvenstva in zato moramo prevzeti odgovornost, da na njem tudi zmagamo. Navijačem moramo obljubiti zmago, misliti moramo na zadetke in sprejeti izziv,« je pred prvim letošnjim korakom proti domačemu mundialu dejal Scolari. Brazilijo prvi pravi preizkus čaka že junija, ko bo gostila pokal konfederacij, tradicionalni test gostitelja pred SP.

Stari znanec brazilske reprezentance je svoje rojake že vodil na SP 2002 in tudi osvojil naslov prvakov, zadnjega za Brazilijo. Na selektorski stolček se je vrnil pred tremi meseci, ko je nasledil odpuščenega Mana Menezesa.
 

Deli s prijatelji