LIGA PRVAKOV

Rdeči vragi odžaganih rogov

Objavljeno 10. december 2015 10.15 | Posodobljeno 10. december 2015 10.15 | Piše: Marko Uršič

Manchester United se po porazu v Nemčiji ni prebil v osmino finala nogometne lige prvakov.

Obupani trener Manchester Uniteda Louis van Gaal Foto: Reuters

Torkove tekme so dale prvi razplet v nogometni ligi prvakov v skupinah od A do D. Izidi so bili – skupina A: PSG : Šahtar 2:0 (0:0), Real Madrid : Malmö 8:0 (3:0); lestvica: Real Madrid 16 točk, PSG 13 (napredovala v osmino finala), Šahtar 3 (v šestnajstini finala evropske lige), Malmö 3; skupina B: Wolfsburg : Manchester United 3:2 (2:1), PSV : CSKA 2:1 (0:0); lestvica: Wolfsburg 12, PSV 10 (v osmini finala), Manchester United 8 (evropska liga), CSKA 4; skupina C: Benfica : Atletico Madrid 1:2 (0:1), Galatasaray : Astana 1:1 (0:0); lestvica: Atletico 13, Benfica 10 (v osmini finala), Galatasaray 5 (EL), Astana 4; skupina D: Manchester City : Borussia Mönchengladbach 4:2 (1:2), Sevilla : Juventus 1:0 (0:0); lestvica: Manchester City 12, Juventus 11 (osmina finala lige prvakov), Sevilla 6 (v šestnajstini finala evropske lige), Borussia (M) 5.

Jan Oblak je tako z Atleticom proti svojemu nekdanjemu klubu Benfici dobil dvoboj za prvo mesto v skupini C. Branil je vso tekmo, Astana Branka Ilića pa je sklenila evropske nastope. Visokoleteči Manchester United pa je izpadel iz lige prvakov; v Nemčiji je povedel v 10. minuti prek Anthonyja Martiala, Brazilec Naldo (14.) in Portugalec Vieirinha (29.) sta zasukala tekmo, Francoz Josuha Guilavogui je v 82. minuti z zadetkom v lastno mrežo izenačil, Naldo pa je Wolfsburgu dve minuti pozneje prinesel zmago. Popolno razočaranje za rdeče vrage, ki so pred sezono na tržnici zapravili celo bogastvo, učinka pa ni videti. Volkovi so se sicer prvič prebili v osmino finala lige prvakov. Trener ManU Louis van Gaal po tekmi ni bil zadovoljen s srbskimi sodniki. »Glavni sodnik Milorad Mažić je že priznal naš zadetek, a so se igralci Wolfsburga pritožili pri stranskem, in razveljavili so zadetek. To se ne bi smelo zgoditi,« je razložil ob, sicer pravilno, razveljavljenem zadetku Jesseja Lingarda. »Ne morem se braniti, saj smo izpadli iz lige prvakov. Vendar je naša sezona precej boljša od lanske. Tu je določen napredek, saj smo dlje prišli v ligaškem pokalu, igrali v skupinskem delu lige prvakov in tudi v prvenstvu smo v dobrem položaju,« je še dodal van Gaal, ki je zaradi slabe igre zamenjal Bastiana Schweinsteigerja.

Madridski Real je kar z 8:0 odpravil Malmö, Cristiano Ronaldo pa je postal prvi nogometaš lige prvakov v zgodovini, ki je v skupinskem delu tekmovanja dosegel enajst zadetkov. Portugalec je proti Švedom zabil kar štiri gole, po zadetku v 39. minuti je v drugem polčasu dodal še hat-trick v 12 minutah (od 47. do 59.) za skupno 88 zadetkov v ligi prvakov. Karim Benzema je v torek dal tri, Mateo Kovačić pa en gol. Pred Realom je zmago s tako visoko razliko osmih zadetkov imel Liverpool, ki je leta 2007 z 8:0 odpravil Bešiktaš. Na klopi Liverpoola je takrat sedel Rafael Benitez, zdajšnji trener kraljevega kluba.

Deli s prijatelji