1. SNL

Preobrat v drugem polčasu, Zavrč premagal Krko

Objavljeno 11. december 2015 21.30 | Posodobljeno 11. december 2015 21.30 | Piše: STA, A. L.

Prvenstvo se bo nadaljevalo konec februarja.

Mladi so odlično začeli kvalifikacijski ciklus za nastop na evropskem prvenstvu 2013

ZAVRČ – Zavrčani so prvič v sezoni premagali Novomeščane. S tem so se na petem mestu še malce oddaljili od spodnjega dela lestvice, Krka pa ostaja v krogu štirih ekip s po 22 točkami od šestega do devetega mesta.


* Športni park, gledalcev 400, sodniki: Skomina (Koper), Vidali (Gračišče) in Zupančič (Moravče)

* Strelci: 0 : 1 Mojstrović (5.), 1 : 1 Vučkić (76., avtogol), 2 : 1 Tahiraj (86.)

* Zavrč: Kovačić, Glavina, Cvek, Riera, Glavica, Antić, Datković, Pihler, Tahiraj, Batrović (od 70. Tuđan), Kokorović (od 46. Golubar)

* Krka: Mitrović, Bogdan, Vučkić, Fuček, Gliha (od 88. Aniekan), Mojstrović, Ejup, Kostanjšek (od 81. Dežmar), Welbeck, Kastrevec, Dangubić (od 71. Perić)

* Rumena kartona: Pihler; Vučkić

* Rdeči karton: /
 

Prednost držali do konca polčasa

Novomeščani so povedli že iz prve priložnosti. V peti minuti je Josip Fuček izvedel kot, Denis Mojstrović pa je povsem osamljen z glavo zadel za vodstvo Dolenjcev.

Obranjena enajstmetrovka

Takoj na začetku drugega polčasa so imeli domači 11-metrovko po prekršku Luke Bogdana nad Josipom Golubarjem, a je Rieri Mitrović obranil strel z bele točke in nato še poskus Francescu Tahiraju, ki je prišel do odbite žoge.

V 76. minuti pa so gostitelji vendarle izenačili, in sicer po zaslugi avtogola Alena Vučkića, ki je ob izbijanju žoge pred Patrikom Tuđanom zadel lastno mrežo. V 83. minuti je Kovačić obranil nevaren strel Welbecka s približno 20 metrov, v 85. minuti pa so Zavrčani povedli. Strelec je bil Tahiraj, ki je v prazno mrežo pospravil žogo po strelu Tuđana.

Prvenstvo se bo nadaljevalo konec februarja.

Deli s prijatelji