NOGOMETNI PRVOLIGAŠ

Predsednica krvaveče Mure

Objavljeno 29. januar 2013 12.40 | Posodobljeno 28. januar 2013 21.49 | Piše: Rok Tamše

Nataša Horvat je z reševanjem nogometnega prvoligaša Mure 05 sprejela težko nalogo.

Fabijan Cipot, Nataša Horvat in Dejan Kuronja so se lotili reševanja obubožane Mure 05 (foto: Marko Pigac).

MURSKA SOBOTA – Potem ko je 41-letna magistrica ekonomije Nataša Horvat, namestnica direktorja pošte v Murski Soboti, v petek presenetljivo postala predsednica obubožanega nogometnega prvoligaša Mure 05, je vstopila v novo poslovno avanturo na zanjo neznanem področju. »Več ljudi, ki jim je mar obstoja Mure 05, me je prepričalo, da sprejmem ta izziv. Ves čas sem srčno navijala za ta klub, nikoli pa nisem imela ambicij, da bi delovala v njem. Že po prvih dneh dela vidim, da je položaj precej bolj zapleten, kot sem pričakovala. Seveda pa se ne bi izpostavljala, če ne bi imela določenih zagotovil glede pomoči pri reševanju težav,« je pojasnila energična predsednica črno-belih, ki se je takoj lotila revizije poslovanja in ugotavljanja dejanske finančne luknje ter pregleda terjatev in dogovorov z upniki.

Cipot kot športni direktor

Športni del klubskega delovanja je Horvatova zaupala nekdanjemu kapetanu Fabijanu Cipotu, ki je končal igralsko kariero in na petkovi izredni skupščini postal član upravnega odbora kluba. Včeraj je začelo trenirati deset igralcev pod vodstvom Ferija Ciferja in Damjana Ošlaja. »Stavim na Fabijana, saj ve vse o nogometu. Zadolžen je za igralce, ki pet ali šest mesecev niso dobili plačila, in strokovno vodstvo. Oliver Bogatinov ni več naš trener. Pogovarjamo se s kandidatom za to mesto iz domačega okolja, vse pa bo jasno v kratkem,« sporoča krizna menedžerka, ki ji bo največ sivih las povzročilo čiščenje goste pajčevine v blagajni. »V nedeljo sem se sestala s prejšnjim predsednikom Miroslavom Topičem. Zagotovil mi je, da nas ne bo oviral pri delu, hkrati pa priznal, da je storil nekaj poslovnih napak pri vodenju kluba. Po njegovih podatkih dolg kluba znaša 750.000 evrov, toda dejanski minus bo razkrila šele revizija,« poudarja Horvatova, ki nam je potrdila, da je transakcijski račun Mure 05 blokiran, klub pa v tem trenutku bremenijo izvršbe v višini 200.000 evrov.

Druga predsednica v 1. SNL

Horvatova ni edina predsednica v 1. slovenski nogometni ligi. Februarja bo minilo leto dni, odkar je v tej vlogi tudi Alenka Obrul iz Nogometnega kluba Celje. Zagotovo pa se je Horvatova znašla v precej bolj nehvaležnem položaju kot kolegica iz knežjega mesta. Ena njenih prvih potez je ustanovitev poslovnega kluba Mure 05, v katerega vabijo strokovnjake (pravnike, odvetnike ...) predvsem iz domačega okolja, da bi po svojih zmožnostih pomagali ponosu Pomurja, ki bo prihodnje leto praznoval 90 let delovanja. »Imamo pozitivno energijo in željo, da klub ohranimo pri življenju. Trenutno Mura močno krvavi, zato moramo najprej ustaviti krvavitev. Zdravljenje drugače ne bo možno,« je Horvatova z medicinskim besednjakom opisala stanje svojega nogometnega pacienta.

Deli s prijatelji