KOMENTAR

Po čem je zmajevo srce?

Objavljeno 30. oktober 2015 17.06 | Posodobljeno 30. oktober 2015 17.06 | Piše: Rok Tamše
Ključne besede: komentar

V igri so lovorike in milijoni, oni pa se pogovarjajo o pristopu, srčnosti in želji po zmagi.

Pred tednom je predsednik nogometne Olimpije Milan Mandarić skrušeno ugotavljal, kako je begunska kriza zaradi pomanjkanja specialnih enot policije minuli vikend odnesla težko pričakovan derbi z Mariborom v Stožicah. Ko je v sredo na celjski Areni Petrol gledal nemoč svojega moštva proti predzadnji ekipi državnega prvenstva, ki ga je zmajem zagodla v četrtfinalu pokalnega tekmovanja, je verjetno vsaj za hip pomislil, da je morda bolje, da se njegovi zmaji brez posebnega ognja za bruhanje na zalogi nekaj dni prej niso srečali z vijoličnimi prvaki na domačem dvorišču. Če bi se namreč opekli z večnimi tekmeci pred svojim občinstvom, bi se zeleno-bela hiša verjetno stresla do temeljev. Zahtevni navijači bi dejali: »Pozabite, Maribor je še vedno močnejši.«

Celje, ki je bilo lani pravi hit sezone tudi v državnem prvenstvu, je aprila izločilo Maribor v polfinalu pokalnega tekmovanja in na koncu klonilo proti Luki Koper v finalu. Letos so si igralci iz knežjega mesta privoščili še Olimpijo. Ta kot da je zaspala po seriji dobrih rezultatov in nekajtedenskem bivanju na vrhu lestvice. Pot do velike Olimpije bo očitno še bolj trnova in precej daljša, kot je ob zadnjem srečanju s sedmo silo dajal vtis Mandarić. Igralci, ki niso bili nikoli navajeni zmagovati v dolgih serijah, se običajno hitro zadovoljijo s kopico zmag in instant evforijo, ki ne spodbuja, ampak zaslepljuje. »Ne zganjajte evforije, prišli bodo tudi porazi,« je konec avgusta po sedmem krogu državnega prvenstva govoril strateg Olimpije Marijan Pušnik, ko je prejemal čestitke za visoko zmago s 6:0 ravno proti Celju. Pač ve, koga vodi.

Sicer osnovni cilj zeleno-belih – uvrstitev v evropsko tekmovanje v prihodnji sezoni – ostaja dosegljiv, a so si Andraž Šporar & druščina na lahkomiseln način precej zožali manevrski prostor pri izpolnitvi kratkoročnega načrta vodstva kluba. Ob tem je moteče tudi dejstvo, da Ljubljančanom letos v primerjavi z lanskimi sezonami ne manjka praktično ničesar. Klub raste na vseh področjih, Mandarić moštvu daje maksimalno podporo na vseh ravneh. V igri so lovorike in milijoni evrov, v zmajevem gnezdu pa se morajo spraševati o pristopu, srčnosti in želji po zmagah. Po čem je torej zmajevo srce? Komentar V igri so lovorike in milijoni, oni pa se pogovarjajo o pristopu, srčnosti in želji po zmagi.

Deli s prijatelji