NOGOMET

Olimpija in Maribor neodločeno

Objavljeno 21. november 2015 23.16 | Posodobljeno 21. november 2015 23.22 | Piše: STA, T. Pa.

Olimpija ohranja sedem točk prednosti.

Živa legenda Slovenj Gradca Karel Pečko. Foto: Igor Modic

LJUBLJANA – Tradicionalni ljubljansko-štajerski derbi je postregel z zanimivo predstavo, v kateri sta se ekipi na koncu razšli z delitvijo točk. Obe ekipi sta napovedovali boj za zmago, gosti so bili blizu nje, saj so vodili vse do sodniškega dodatka, a je Andraž Šporar v izdihljajih tekme poskrbel za točko vodilne Olimpije. Ta ima tako še vedno sedem točk prednosti pred večnim tekmecem, ki je prekinil niz petih zaporednih zmag.

Mariborčani so tekmo začeli izvrstno, saj so že v sedmi minuti povedli, potem ko je iz bližine zadel Gregor Bajde po podaji Dareta Vršiča z desne strani. V 12. minuti so Ljubljančani zapravili prvo priložnost, ko je z desne strani kazenskega prostora zgrešil Ezekiel Henty.

V 21. minuti pa so Mariborčani še enkrat unovčili pobudo na igrišču, z več kot 20 metrov malce z desne strani je Aleksandra Šeligo s strelom v nasprotni kot premagal Petar Stojanović. Tri minute zatem je v kazenski prostor Maribora prodrl Henty, a je Jasmin Handanović dobro posredoval.

V 26. minuti pa je Olimpija le znižala zaostanek. Po kotu Mihe Zajca z desne strani je v kazenskem prostoru do strela prišel Šporar in z močnim strelom znižal na 1 : 2. V naslednjih trenutkih je bila Olimpija tista s pobudo, a brez posebnih priložnosti, v 33. minuti je Zajc meril previsoko z roba kazenskega prostora.

Tudi v Stožicah bakle

V 60. minuti so mariborski navijači z metanjem pirotehnike na igrišče poskrbeli za začasno prekinitev tekme, že pred tem so z baklo skoraj zadeli tudi Olimpijinega vratarja Šeligo. V 65. minuti pa je zaradi drugega rumenega kartona z igrišča moral Stojanović zaradi prekrška nad Hentyjem. Že v sodniškem dodatku pa je domače navijače razveselil Šporar, ki je malce zunaj kazenskega prostora prišel do žoge in natančno udaril za 2 : 2. To je bil že njegov 17. zadetek v prvenstvu.

Olimpija bo naslednjo tekmo, v okviru 18. kroga, igrala v sredo doma proti Krki, Maribor pa bo na isti dan gostil Gorico.

Deli s prijatelji