V GARDEROBI

Okradeni nogometaši: Niti v sanjah nismo pomislili na kaj takšnega

Objavljeno 11. avgust 2014 20.35 | Posodobljeno 11. avgust 2014 20.36 | Piše: STA, P. J.

Milenko Ačimovič pravi, da bodo v dogovoru z odvetniško službo uporabili vsa razpoložljiva pravna sredstva.

Večna tekmeca sta o potniku v finale odločala v Stožicah.

LJUBLJANA – Po nedeljski tekmi 1. SNL med Radomljami in ljubljansko Olimpijo (1 : 4) v Domžalah je odjeknila vest, da so nepridipravi iz slačilnice domžalskega stadiona odnesli lastnino več igralcev Olimpije. Kot so danes sporočili iz PU Ljubljana, so oškodovali 13 oseb in nogometni klub za približno 6000 evrov.

»Včeraj okoli 21.20 je bila PU Ljubljana obveščena o vlomu v garderobo v Športnem parku v Domžalah. Kaznivo dejanje je bilo storjeno med 19. in 21. uro. Neznani storilci so odtujili več mobilnih telefonov, nakit, gotovino, drese, športno opremo ... Ob tem so oškodovali 13 oseb in nogometni klub za okoli 6000 evrov (materialna škoda še ni dokončna). Storilci še niso odkriti. Policisti preiskavo nadaljujejo. O vseh ugotovitvah in zbranih obvestilih bo obveščeno tožilstvo.«

»Niti v sanjah nismo pomislili na kaj takšnega. Ko so fantje stopili v garderobo po koncu srečanja, so doživeli pravi šok. Vsekakor smo pričakovali boljši odziv varnostne službe, pa tudi pristojnih organov, ki po mnenju našega kluba svojega dela niso opravili na ustrezni ravni. Naši igralci so materialno oškodovani, bolj kot to pa boli dejstvo, da je moštvo kljub odličnemu uvodu v sezono deležno neljubih dogodkov,« pravi športni direktor Olimpije Milenko Ačimovič.

»V klubu zastopamo ničelno toleranco do vandalizma in kriminala vseh vrst. NK Olimpija je in tudi bo v prihodnje polno sodelovala s pooblaščenimi organi, da se takšne zadeve, ki ne sodijo nikamor, kaj šele na športna prizorišča, preprečijo in izkoreninijo. V dogovoru z našo odvetniško službo bomo uporabili vsa razpoložljiva pravna sredstva, kakšen pa bo epilog neljubega dogodka, bo znano v prihodnjih dneh ali tednih,« meni Ačimovič.
 

Deli s prijatelji