LIGA PRVAKOV

Mariborčani uspešno čez Zrinjski

Objavljeno 24. julij 2014 00.11 | Posodobljeno 24. julij 2014 00.12 | Piše: STA, Mo. S.

Nogometaši Maribora so premagali Zrinjski z 2 : 0

Utrinek s srečanja.

MARIBOR – Nogometaši Maribora so na povratni tekmi drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov v Ljudskem vrtu premagali Zrinjski z 2 : 0 (1 : 0). Gol za Maribor je ob koncu prvega polčasa dosegel Dare Vršič, v 57. minuti pa je bil z bele točke uspešen Agim Ibraimi. V naslednjem krogu se bodo Mariborčani prihodnjo sredo doma pomerili z Maccabijem iz Tel Aviva.

Prva tekma v Mostarju se je končala brez zadetkov, zato je bil Maribor pred zahtevno nalogo in je potreboval zmago. Mariborski nogometaši so tekmo začeli umirjeno, do prve priložnosti pa so prišli v 9. minuti, ko je iz avta v kazenski prostor podal Vršič, a so gostje žogo odbili v kot. Minuto pozneje je iz naslednje akcije iz kota s škarjicami poskusil Jean-Philippe Mendy, a žoge ni dobro zadel, tako da je ta zletela mimo mostarskih vrat. V 13. minuti so bili prvič nevarni gostje, Peter Stojanović je nekoliko zaspal, prepovedanega položaja ni bilo, a je Jasmin Handanović strel Veliborja Đurića ubranil.

V 20. minuti je z leve strani pred gol podal Mitja Viler, a je bil Marcos Tavares premalo natančen v skoku. Brazilec je 30 sekund pozneje poskusil sam, a je Ratko Dujković stal na pravem mestu.

V 35. minuti je z desne pred gol podal Mendy, Ibraimi pa je bil za malenkost prekratek. Dujković je bil na pravem mestu spet v 38. minuti, ko je po podaji iz stranskega avta s hitrim strelom iz obrata poskusil mariborski kapetan. V 40. minuti sta bila sama pred vrati Zrinjskega Ibraimi, ki je lepo sprejel podajo Mendyja, a je Dujković strel odbil, ter Tavares, ki je sprejel odbito žogo, a je z desnico meril mimo gola. V 45. minuti se je mariborski pritisk na vrata bosanskih prvakov obrestoval. Prosti strel z roba kazenskega prostora je uspešno izvedel Vršič. V sodnikovem podaljšku je poskusil še Ibraimi, a je bil gostujoči vratar spet uspešnejši.

Zadetek z bele točke

V drugem polčasu je imel v 50. minuti novo priložnost Vršič, znova je žogo uspešno izbil gostujoči vratar, v 57. minuti pa so Mariborčani povečali vodstvo. Peter Stojanović in gostujoči Danijel Stojanović sta se v kazenskem prostoru Zrinjskega borila za žogo, s strelom je poskusil Peter Stojanović, a je vratar Dujković žogo nespretno odbil, pri vnovičnem posredovanju je podrl mariborskega nogometaša, glavni sodnik Sergej Lapočkin pa je hitro pokazal na belo točko. Odgovornost je prevzel Ibraimi, ki je meril v levi kot, bosanski vratar pa je skočil v desnega.

Po drugem zadetku vijoličastih je ritem igre padel, zato je gostujoči strateg Branko Karačić poskusil z menjavami in večjim številom napadalcev, kar pa ni obrodilo sadov.

Deli s prijatelji