SLAVJE

Maribor v zadnjih sekundah premagal Maccabi

Objavljeno 31. julij 2014 00.49 | Posodobljeno 31. julij 2014 00.49 | Piše: STA, Mo. S.

Edini gol na tekmi je v peti minuti sodnikovega podaljška dosegel Damjan Bohar.

MARIBOR – Nogometaši Maribora so na prvi tekmi tretjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov v Ljudskem vrtu premagali izraelski Maccabi iz Tel Aviva z 1 : 0 (0 : 0). Edini gol na tekmi je v peti minuti sodnikovega podaljška dosegel Damjan Bohar. Povratna tekma bo prihodnjo sredo v ciprski Larnaki, saj Maccabi zaradi vojnih razmer ne igra na domačem stadionu.

V uvodnih minutah so nekaj več od igre sicer imeli gostje, a si niso pripravili resnejših priložnosti, v edini je Jasmin Handanović dobro posredoval. Maribor je prvič resneje zapretil v deveti minuti, ko je žogo po levi v izraelski kazenski prostor pripeljal Agim Ibraimi, poslal predložek pred gol, a jo je gostujoča obramba odbila pred Boharjem.

V 19. minuti je Petar Stojanović lepo našel Jean-Philippa Mendyja v kazenskem prostoru, ta pa je s strelom po tleh zadel le nogo izraelskega branilca. Gostje so poskusili v 30. minuti, a se je v obrambi izkazal Mitja Viler, ki je dobro oviral Erana Zahavija. V 38. minuti so gledalci videli najlepšo priložnost Maribora, ko je Viler dolgo žogo takoj umiril, utekel po levi strani, podal v sredino, a je Mendy zamudil z utekanjem. Prosti strel Maccabija ob koncu prvega polčasa je Handanović suvereno ubranil.

Zadetek v izdihljajih tekme

V drugem polčasu so znova bili nevarnejši gostitelji, prosti strel je z desne strani izvajal Vršič, Ibraimi je poskusil s strelom, izraelski vratar pa je z zadnjimi močmi žogo preusmeril mimo leve vratnice. Vijoličasti so še naprej prihajali do priložnosti, a jih tudi vse prepoceni zapravljali. V 59. minuti je z močnim strelom poskusil Amir Dervišević, a je bil gostujoči čuvaj mreže na pravem mestu.

Izraelci so 20 minut pred koncem tekme že začeli zavlačevati, tudi vratar Juan Pablo si je zaradi prepočasnega izbijanja žoge prislužil ustni opomin, v zadnjih minutah dvoboja pa tudi rumeni karton. Pred tem je imel lepo priložnost novinec v vijoličastem dresu Sintayehu Sallalich. Izraelec etiopskega porekla se je pred tekmo lepo pozdravil z rojaki, nato pa ogrozil njihovo mrežo, potem ko je v igro vstopil v 78. minuti.

Mariborčani so še naprej pritiskali in svojo premoč le kronali z golom. Po gneči pred vrati Izraelcev so gostujoči igralci žogo, ki je že prečkala golovo črto, vendar še ne s celotnim obsegom, izbili na levo stran mariborskega napada, a le do Derviševića. Ta je lepo našel Boharja, ki je z lepim strelom z glavo v levi zgornji kot vratarjevih vrat priboril Mariboru dragoceno zmago.

Deli s prijatelji