1. SNL

Ljubljanski zmaji zavrli završki niz

Objavljeno 03. december 2015 22.38 | Posodobljeno 06. december 2015 15.17 | Piše: Marko Uršič
Ključne besede: Zavrč

Nogometaši Olimpije so v 20. krogu Prve lige Telekom Slovenije zmagali v Zavrču.

Ezekiel Henty je tekmo v Zavrču odločil v Olimpijin prid. Foto: Roman Šipić

Zavrč v 20. krogu Prve lige Telekom Slovenije ni še naprej dokazal, da je strup za velike klube. Haložani v letošnji sezoni na petih tekmah proti Olimpiji in Mariboru sploh še niso izgubili, v šesti, proti Ljubljančanom, so. Zavrč je zmagal denimo v Stožicah, zmaji pa so srečanje pri gostiteljih začeli brez prvega strelca lige Andraža Šporarja. Ni bil niti med rezervami, še vedno čuti bolečine v stopalu, to je poškodba, ki jo je staknil na tekmi proti Mariboru. Završka nogometna zgodba, posebno prvi zvezdnik Alberto Riera, je na tekmo privabila tudi televizijsko ekipo iz Barcelone.

Športni kanal beIN je prišel posnet material za prispevek o klubu iz majhnega kraja, kjer zdaj žogo brca nekdanji španski reprezentant.

No, Zavrč je proti zmajem povedel že v 5. minuti. Žoga se je odbijala med obrambnimi igralci Olimpije, nato so domači igralci izvedli spretno akcijo. Josip Golubar se je sam soočil z Olimpijinim vratarjem Aleksandrom Šeligo in zadel. No, Golubar je zadel proti nekdanjemu klubu, v njem v enem letu zaradi poškodbe ni veliko igral. V 9. minuti je imel veliko priložnost Ezekiel Isoken Henty. Najprej ga je ustavil Zavrčev vratar Dominik Picak in mu zaprl pot, v nadaljevanju akcije pa je Nigerijec iz težkega položaja streljal mimo vrat, čeprav bi lahko tudi podal. Igra je bila enakovredna, v 22. minuti je imel veliko priložnost domači Dejan Glavica. Branilec Ljubljančanov Dejan Kelhar mu je namreč podaril žogo, ta pa je Zavrčanu pred vratarjem Šeligo ušla. Že v isti minuti je četa trenerja Marijana Pušnika izenačila. Argentinskemu napadalcu Lucasu Eliasu Ontiveru je uspel izjemen zadetek; udaril je z roba kazenskega prostora, pri zadetku mu je pomagala tudi leva vratnica. Olimpija je prevzela pobudo v igri, žogo več imela v posesti, Zavrč pa se je v obrambi žilavo upiral. Poskusila sta Henty z bliskovitim prodorom in Albanec Francesco Tahiraj s strelom v vrata za gostitelje, a sta bila vratarja na položajih. Prvi polčas je bil zanimiv, čeprav napak ni manjkalo.

Ljubljanski gostje so v začetku drugega polčasa imeli premoč, a si niso ustvarili pravih priložnosti. V 64. minuti je Olimpija povedla; Denis Glavina je pri izbijanju žoge podal pred lastna vrata, Henty pa je znal unovčiti podarjeno. Zavrč je zapretil v 72. minuti, ko je vratar Šeliga odbil žogo pred Juretom Matjašičem, ko se je ta vnovič bojeval zanjo, pa je padel ob ljubljanskem čuvaju mreže. Zmaji so do konca brez večjih težav ohranili prednost in, po domačem porazu z Gorico, z gostovanja v Zavrču odnesli zelo pomembne tri točke, pretrgali pa so tudi uspešen Zavrčev niz proti velikanom.

Krško prekrhko za Koprčane

Izidi 20. kroga v Prvi ligi Telekom Slovenije – Gorica : Rudar 1:0 (400 gledalcev; Blessing Chibuike Eleke 86.), Celje : Krka 1:0 (500 gledalcev; Tilen Klemenčič 92.), Zavrč : Olimpija 1:2 (1000 gledalcev; Josip Golubar 5.; Lucas Elias Ontivero 22, Ezekiel Isoken Henty 64.), Krško : Luka Koper 0:1 (550 gledalcev; Jaka Štromajer 5.), Domžale : Maribor (večerna tekma). Lestvica strelcev: Andraž Šporar (Olimpija) 17 golov, Blessing Chibuike Eleke (Gorica) 12, Marcos Tavares (Maribor) 10,... Pari 21. kroga: Rudar – Zavrč (sobota, 5. decembra, ob 15.30), Maribor – Krško (sobota ob 17.30), Luka Koper – Celje (sobota ob 20. uri), Krka – Gorica (nedelja, 6. decembra, ob 13. uri), Olimpija – Domžale (nedelja ob 17.30).

Deli s prijatelji