EVROPSKA LIGA

Koprčani z ugodnim izidom, Goričani visoko poraženi

Objavljeno 17. julij 2014 21.16 | Posodobljeno 18. julij 2014 00.32 | Piše: STA, Mo. S.

Koprski nogometaši so Nefči premagali z izidom 2 : 1, Gorica pa je izgubila proti Moldeju z 1 : 4.

BAKU, OSLO – Nogometaši Luke Koper so na prvi tekmi 2. predkroga evropske lige v Bakuju premagali Nefči z 2 : 1 (2 : 1). Povratna tekma bo prihodnji četrtek na Bonifiki.

Potem ko so domači prvič resno zagrozili v 21. minuti, ko je Bruno Bertucci dobro izvedel prosti strel s 25 metrov, Božidar Radošević pa izvrstno posredoval, so Primorci povedli v 24. minuti. Goran Galešić je prodrl po desni strani v kazenski prostor in na koncu ugnal še Sašo Stamenkovića. Koprčani so podvojili prednost v 41. minuti, ko je po podaji Miroslava Ćovila zadel Matej Palčič, ko je spretno zadel z glavo in žogo v visokem loku poslal v mrežo. Gostiteljem je tik pred koncem polčasa uspelo znižati zaostanek z golom Araza Abdulajeva, ki je lepo zadel z roba kazenskega prostora.

V drugem polčasu so imeli Azerbajdžanci pobudo, v 61. minuti je Julius Wobay zadel prečko, na drugi strani so Koprčani čakali na protinapade, ki pa jih ni bilo prav veliko. V 81. minuti je rezervist Samir Masimov le za malo zgrešil cilj z 20 metrov, Radošević, eden junakov zmage, pa je že v sodniškem dodatku ustavil še nevarni poskus Bertuccija.

Goričani izgubili

Nogometaši Gorice so v gosteh izgubili proti Moldeju z 1 : 4 (0 : 3). Edini gol za Gorico je z bele točke dosegel Luka Majcen. Povratna tekma bo prihodnji četrtek v Novi Gorici.

Norvežani so bili tisti, ki so v uvodu tekme igrali konkretneje, zapravili nekaj priložnosti, v 16. minuti pa je Joona Toivio premagal Vasjo Simčiča za vodstvo z 1 : 0, potem ko je v mrežo iz bližine spravil odbito žogo. Novogoričanom se je lepa priložnost ponudila v 26. minuti, vendar je neovirani Dejan Žigon v ugodnem položaju malce na levi strani kazenskega prostora slabo zadel žogo in jo poslal precej mimo vrat.

V 36. minuti je Majcen nevarno ogrozil vrata domačih, a je bil Orjan Haskjold na pravem mestu. Že v naslednji akciji so domači podvojili prednost, ko je Vegard Forren izvedel prosti strel z več kot 20 metrov, žoga je oplazila živi zid in presenetila Simčiča. Ta je moral v prvem polčasu še enkrat pobrati žogo iz svoje mreže, in sicer v 42. minuti, ko je Forren zadel z bele točke, potem ko je najstrožjo kazen zakrivil Alen Jogan s prekrškom nad Martinom Linnesom.

V drugem polčasu je Solomon Enow vsaj na trenutke nekoliko poživil igro Gorice, a je bila ta vseeno slabši tekmec. Domači so prevladovali, brez posebnih težav nadzorovali tekmo in posest žoge, a v 70. minuti so gosti vseeno prišli do zadetka, ko je Majcen zadel z bele točke po prekršku Harmeeta Singha. Molde je zmago potrdil v 88. minuti, ko je lepo izigral goriško obrambo, žoga se je znašla pri povsem samem Magneju Hosethu, ta pa je brez težav še enkrat premagal goriškega čuvaja mreže.

Deli s prijatelji