POŠKODOVAN

Konec prvenstva za Neymarja

Objavljeno 06. julij 2014 11.05 | Posodobljeno 07. julij 2014 13.16 | Piše: D. M.

Kljub hudi poškodbi operacija ne bo potrebna.

Neymar je jokal in vpil. Foto: Reuters

Brazilci so ob četrtfinalni zmagi proti Kolumbiji (2:1) na svetovnem prvenstvu v Fortalezi doživeli hud udarec. V ključnih trenutkih tekme, v 86. minuti, se je med bojem za žogo poškodoval njihov zvezdnik Neymar. Nogometaš Barcelone si je ob trčenju s Kolumbijcem Juanom Zunigo nalomil tretje vretence, tako da so ga z igrišča odnesli na nosilih.

Reprezentančni zdravnik je po pregledu potrdil hudo poškodbo: 22-letni nogometaš tako ne bo izpustil le torkovega polfinala proti Nemčiji v Belo Horizonteju, temveč je prvenstvo zanj končano. Z igrišč bo po besedah reprezentančnega zdravnika odsoten od štiri do šest tednov.

Neymar je jokal, ko so ga na nosilih odnesli z igrišča v garderobo, tam pa je vpil od bolečin, so predstavniki brazilske nogometne zveze zapisali v sobotnem sporočilu za javnost. Operacija ne bo potrebna, Neymarju bodo nadeli le poseben ledveni pas. Selektor gostiteljev Felipe Scolari bo moral proti Nemčiji sestaviti moštvo tudi brez drugega najboljšega, saj je proti Kolumbiji drugi rumeni karton prejel branilec in kapetan Thiago Silva.

Deli s prijatelji