IZBRAL JE

Katanec noče biti všečen novinarjem in vijoličnim

Objavljeno 17. marec 2017 10.30 | Posodobljeno 17. marec 2017 10.30 | Piše: Rok Tamše

Selektor slovenske nogometne reprezentance razkril seznam igralcev za tekmo s Škotsko.

Srečko Katanec verjame v svoj izbor igralcev. Foto: AFP

Nogometna Slovenija je nestrpno pričakovala seznam reprezentantov za obračun s Škotsko v kvalifikacijah za SP 2018, ki bo 26. marca v Glasgowu. Selektor Srečko Katanec je razočaral predvsem privržence Maribora, ker v izbrano vrsto ni vpoklical vodilnega strelca Prve lige Telekom Slovenije (PLTS) Luke Zahoviča. »Zelo lepo se razvija. Dajal je gole v slovenski ligi, ko je šel v tujino, jih žal ni, odkar je prišel nazaj, jih spet daje. Rad bi razčistil, da ne sovražim nikogar. Nikogar pa ne bom klical, da bom všečen vam novinarjem ali komu drugemu. Absolutno stojim za odločitvijo, da so napadalci, ki so vpoklicani za Škotsko, primernejši od Luke Zahovića. Zadovoljen sem, da so konec tedna zadeli vsi trije, Novaković, Berić in Bezjak,« je pojasnil Srečko Katanec in dodal: »Imel sem v glavi še koga iz Maribora, a prišel sem do sklepa, da bo tekma na Škotskem zelo specifična, najbrž ne bomo imeli veliko posesti, ne bomo dominantni. Velika borba bo, veliko skokov, veliko dvobojev, zato je iz Maribora samo Novaković.« Večje skrbi mu povzroča neigranje predvsem Reneja Krhina in Josipa Iličića v klubih ter tudi slabša forma nekaterih drugih izbrancev. Ob Milivoju Novakoviću je Katanec na svoj seznam tokrat uvrstil še dva igralca iz PLTS člana Domžal, Matija Široka in Žana Majerja, ki sta očitno pustila dober vtis nanj na januarskem gostovanju B-reprezentance v Abu Dabiju v Združenih arabskih emiratih. »Fanta si zaslužita, da sta v reprezentanci in da nam pomagata, da se čim bolje pripravimo na tekmo. Zelo pomembni so tudi tisti, ki ne bodo začeli tekme, da delajo resno in da ustvarimo podobne razmere kot na tekmi,« meni Srečko Nacionale.

Nova ženska moč

Administracijo Nogometne zveze Slovenije je okrepila Urška Končar, ki po novem vodi oddelek za trženje, marketing in komunikacije. Na NZS je prišla iz podjetja Petrol, prej pa je marketinško in kot predstavnica za stike z javnostmi delovala na številnih športnih projektih, tudi na ljubljanskemu maratonu. Nova dama v NZS je zamenjava za Ilijo Kitića, ki se je tako kot bivši generalni sekretar NZS Aleš Zavrl in nekdanji šef varnosti Željko Pavlica pridružil predsedniku Uefe Aleksandru Čeferinu v Nyonu. Zavrlov naslednik naj bi bil znan v kratkem.

Sicer je bojna sekira s Kevinom Kamplom dokončno zakopana, saj sta se selektor in zvezdnik Bayerja iz Leverkusna pogovorila na štiri oči po nedavni tekmi lige prvakov med Bayerjem in Atletico Madridom v Leverkusnu. Kampl bo v ponedeljek prišel na reprezentančni zbor v Nacionalni nogometni center na Brdu pri Kranju. »Je na spisku, prišel bo. No, videli bomo, ali bo prišel. Moral bi priti, toda v življenju me nič več ne preseneti. Sicer je vse v redu, fantje pa se bodo še pogovorili med sabo. Ne vidim pa nobenih težav glede tega,« se je še malce pošalil Katanec. Obračun s Škotsko v petem krogu kvalifikacij bo zelo zahteven tudi zato, ker gostitelji lovijo slamico rešitve. »Čaka nas težka tekma glede na to, da smo si ogledali precej tekem Škotov, mi za zadnji dve ni jasno, kako so jih izgubili s po 0:3, saj si tega niso zaslužili. So agresivni, dobri, ustvarjajo si priložnosti. Na teh dveh tekmah niso zadeli, upam, da se jim proti nam ne bo odprlo. Vemo, kaj nas čaka. Zanje je ta tekma praktično zadnja, kjer lahko ujamejo priključek, če želijo biti drugi v skupini,« je prepričan Katanec, ki tokrat v primerjavi z zadnjo tekmo na Malti v moštvu nima Nejca Skubica, Antonia Delamee Mlinarja, Bobana Jovića, Gregorja Sikoška, Dejana Trajkovskega in Roka Kronavetra (poškodovan). Trenutni vrstni red v kvalifikacijski skupini F: Anglija 10 točk, Slovenija 8, Slovaška 6, Litva 5, Škotska 4, Malta 0.

Brata Struna spet skupaj

Seznam igralcev za tekmo s Škotsko – vratarji: Jan Oblak (Atletico Madrid), Vid Belec (Carpi), Jan Koprivec (Anorthosis Famagusta); branilci: Boštjan Cesar (Chievo), Bojan Jokić (Ufa), Luka Krajnc (Frosinone), Miha Mevlja (Rostov), Miral Samardžić (Akhisar Belediyespor), Aljaž Struna (Palermo), Andraž Struna (Heart od Midlothian), Matija Širok (Domžale); vezisti: Valter Birsa (Chievo), Matic Črnic (Rijeka), Kevin Kampl (Bayer Leverkusen), Rene Krhin (Granada), Jasmin Kurtić (Atalanta), Žan Majer (Domžale), Nik Omladič (Eintrach Braunschweig), Benjamin Verbič (København), Miha Zajc (Empoli); napadalci: Robert Berić (St. Etienne), Roman Bezjak (Rijeka), Josip Iličić (Fiorentina), Milivoje Novaković (Maribor).

 

Deli s prijatelji