REPREZENTANCA

Katanec bo najprej preveril stare mačke

Objavljeno 17. januar 2013 12.23 | Posodobljeno 17. januar 2013 12.23 | Piše: Rok Tamše

Selektor slovenske nogometne reprezentance na prijateljski tekmi z BiH ne bo eksperimentiral z zasedbo.

LJUBLJANA – Po nizu intervjujev, ki jih je selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec v zadnjih dneh dal slovenskim medijem, je že opaziti, kako bo startal v svojo drugo reprezentančno zgodbo v vlogi šefa.

Novaković da, Koren ne

Najzanimivejše je, da bo Katanec lahko računal na napadalca Milivoja Novakovića, ki pod vodstvom prejšnjega selektorja Slaviše Stojanovića ni želel igrati za izbrano vrsto. 33-letni Novagol je pri nemškem drugoligašu Kölnu nezaželen, čeprav še ima pogodbo s kozlički do poletja 2014. Zdaj si išče nov klub, morda se bo vrnil na Japonsko. Tam je lani igral z Omijo Ardijo, ki jo vodi Zdenko Verdenik.

Nekdanji kapetan Robert Koren se ne bo vrnil v reprezentanco. Katanec se je nekajkrat pogovarjal z njim po telefonu, toda Korošec vztraja, da je reprezentančna zgodba zanj zaključena.

Handanović ne bo več kapetan

Katanec se je že pogovoril tudi z vratarjem Samirjem Handanovićem, ki je očitno še naprej na voljo reprezentanci, čeprav je jeseni napovedoval možnost umika iz izbrane vrste v primeru, da splavajo po vodi možnosti za uvrstitev na svetovno prvenstvo v Braziliji leta 2014.

Selektor je sporočil, da bo kapetana izbral sam, to pa bo igralec v polju, ki lahko bolje komunicira z njim ob igrišču in tudi s sodnikom.

Proti BiH brez novosti

Slovenska reprezentanca bo 6. februarja v Ljubljani odigrala prijateljsko tekmo proti BiH. Katanec bo vpoklical znana imena, zaradi zimskega odmora pa bo izpustil igralce slovenskih klubov. Kot vse kaže, bo počakal tudi z novinci v nacionalnem moštvu, saj bi najprej rad v živo preveril vse preizkušene igralce. Novakovića ne bo vpoklical, dokler si ta ne najde kluba, kjer bo igral.

Seznam igralcev za omenjeno tekmo bo Katanec po napovedih iz Nogometne zveze Slovenije (NZS) razkril 22. januarja.

Deli s prijatelji