LIGA PRVAKOV

Kampl v večnem mestu

Objavljeno 04. november 2015 14.45 | Posodobljeno 04. november 2015 14.45 | Piše: R. T.

Za derbi večera v nogometni ligi prvakov skrbita Bayern in Arsenal. Bayer Leverkusen s Kevinom Kamplom pred novim trilerjem z Romo.

Slovenski bojevnik Kevin Kampl je navdušil z igro in evrogolom proti Romi.

Čeprav bo v današnjem programu 4. kroga lige prvakov nogometna Evropa posebno pozorna na obračuna med Bayernom in Arsenalom (gre za vodilni položaj v skupini F) ter Chelseajem in kijevskim Dinamom v skupini G (močno se trese stolček Chelseajevega trenerja Joseja Mourinha, ob tem pa je še ogroženo napredovanje londonskega kluba v izločilne boje), bo za nas osrednji obračun tisti v večnem mestu. Slovenski reprezentant Kevin Kampl bo namreč z Bayerjem iz Leverkusna gostoval pri Romi, potem ko sta ti ekipi 20. oktobra na nemških tleh uprizorili redko viden spektakel s končnim izidom 4:4. To je bila tekma za infarkt, od 2:0 do 2:4, potem pa siloviti finiš z dvema zadetkoma Bayerja, pravi evrogol je za 4:3 zabil prav slovenski vezist. Trenutni vrstni red v skupini E je: Barcelona 7 točk, Bayer 4, Bate Borisov 3, Roma 2.

Italijanskemu podprvaku torej teče voda v grlo, k dodatni slabi volji in negotovosti na Olimpijskem stadionu pa je prispeval sobotni poraz v derbiju italijanskega prvenstva, ko je Kamplov kolega Samir Handanović v dresu Interja pred romanisti zaklenil svoja vrata (1:0) in zasedel vrh lestvice v serie A, kjer je prej stanovala prav Roma. »Kot vedno bomo igrali na zmago, saj moramo zmagati,« je jasno trenerju Rome Rudiju Garcii, ki je dodal: »Prva tekma je razkrila, da ima Bayer velike sposobnosti v napadu in nekaj slabosti v obrambi. Nimamo izbire, moramo zmagati. Za zdaj se ni še nihče kvalificiral naprej in nihče še ni odpadel.« Toda Garcio hkrati muči nočna mora, kako zmagati na evropski sceni. Roma je v zadnjih osmih evropskih tekmah na domačem stadionu zmagala samo enkrat. Lani je denimo doživela pravi polom proti münchenskemu Bayernu (1:7). Ah, ti Nemci... zaradi poškodbe stegenske mišice ne bo klubske ikone Francesca Tottija, zaradi podobne poškodbe sta za igro vprašljiva Daniele De Rossi in Seydou Keita.

Niti Kampl in tovariši nimajo za sabo najbolj srečnega vikenda, utrpeli so poraz pri Wolfsburgu (1:2) in tačas držijo sedmo mesto v bundesligi. Toda farmacevtom dodatni optimizem pred obračunom s sinovi volkulje vliva avgustovska izkušnja. Takrat so v play-offu za ligo prvakov premagali rimski Lazio s skupnim izidom 3:1. Resda so proti nebeško modrim v Rimu izgubili, toda drevi bi si s podvigom praktično zagotovili napredovanje v osmino finala. Seveda pa bo treba najprej skočiti in šele nato reči hop. Trener Roger Schmidt nima večjih skrbi glede zdravstvenega stanja v ekipi.

Drevišnji pari v skupinah od E do H – skupina E: Roma – Bayer Leverkusen, Barcelona – Bate Borisov; skupina F: Bayern München – Arsenal, Olympiakos – Dinamo Zagreb; skupina G: Chelsea – Dinamo Kijev, Maccabi Tel Aviv – Porto; skupina H: Gent – Valencia, Olympique Lyon – Zenit St. Peterburg (vse ob 20.45). 

Deli s prijatelji