LIGA PRVAKOV

Kampl na lovu za Romo

Objavljeno 24. november 2015 10.50 | Posodobljeno 24. november 2015 10.51 | Piše: R. T.

V nogometni ligi prvakov sledijo odločilne tekme za napredovanje.

Kevin Kampl po porazu s Salzburgom v boju za ligo prvakov hoče zmago z reprezentanco.

Poslastica 5., predzadnjega kroga skupinskega dela tekmovanja v nogometni ligi prvakov zna biti na stadionu Camp Nou v Barceloni, kjer evropski prvak gosti Romo. Barcelona je vodilna na lestvici skupine E z 10 točkami, Rimljani jih imajo 5. Septembra sta se moštvi v Rimu razšli z izidom 1:1, v spominu pa je ostal izenačujoči zadetek Rominega vezista Alessandra Florenzija s stranske črte kakšnih 50 metrov od vrat Marc-Andréja ter Stegna. Za Barço je takrat vodilni gol zabil Luis Suarez. Drevi bo v ospredju kdo drug kot Lionel Messi, ki se vrača po dvomesečnem zdravljenju kolena. Prve minute po poškodbi je sicer odigral že v soboto na el clasicu v Madridu, kjer je njegovo moštvo s 4:0 ponižalo Real in v španskem prvenstvu povečalo prednost pred največjim rivalom na šest točk. Veliko zmagoslavje v Madridu in odlična forma katalonskega moštva ne napovedujeta nič dobrega Romi, ki je minuli vikend v italijanskem prvenstvu iztržila mršavi remi v Bologni (2:2), ob tem pa ima le točko prednosti pred Bayerjem iz Leverkusna. Zato je uvrstitev v osmino finala za četo francoskega strokovnjaka Rudia Garcio še zelo vprašljiva. Bayer s slovenskim reprezentantom Kevinom Kamplom gostuje v Belorusiji, farmacevti bodo šli proti Bateju Borisovu odločno na zmago. V bundesligi so si zagotovili močan veter v hrbet, saj so osvojili vse tri točke na gostovanju pri Eintrachtu iz Frankfurta (3:1) in se povzpeli na šesto mesto razpredelnice. Kampl je odigral vso tekmo.

Nadvse zanimivo bo tudi v skupini F, kjer imata na vrhu enako točk Bayern in Olympiakos (po 9), ki sta tudi današnja nasprotnika na münchenski Allianz Areni. Bavarci so v Pireju sicer gladko povozili grškega prvaka (3:0), v bundesligi so suvereno na vrhu lestvice, zato vsi pričakujejo novo prepričljivo zmago pred domačim občinstvom. V tej skupini pa je v povsem izgubljenem položaju londonski Arsenal, ki je zbral le tri točke, drevi gosti zagrebški Dinamo, v zadnjem krogu pa ga čaka gostovanje pri Olympiakosu. Scenarij je torej že spisan: pri Arsenalu bodo lahko ligi prvakov pomahali v slovo že po skupinskem delu tekmovanja.

Današnji pari lige prvakov v skupinah od E do H – skupina E: Bate Borisov - Bayer Leverkusen (ob 18. uri), Barcelona - Roma (ob 20.45); skupina F: Arsenal - Dinamo Zagreb, Bayern München - Olympiakos (obe ob 20.45); skupina G: Porto - Dinamo Kijev, Maccabi Tel Aviv - Chelsea (obe ob 20.45); skupina H: Zenit St. Peterburg - Valencia (ob 18. uri), Lyon - Gent (ob 20.45).
 

Deli s prijatelji