LIGA PRVAKOV

Juventus z lepo prednostjo v Barcelono

Objavljeno 12. april 2017 00.46 | Posodobljeno 12. april 2017 00.45 | Piše: STA, S. U., Mo. S.

Končni izid je bil kar 3 : 0.

Glavni ocenjevalec našega natečaja prof. dr. Janez Bogataj je bil navdušen nad ustvarjalnostjo. Foto: Dejan Javornik

TORINO – Nogometaši torinskega Juventusa so si na prvi četrtfinalni tekmi lige prvakov proti Barceloni pred domačimi navijači priigrali lepo prednost pred povratno tekmo, zmagali so namreč s 3 : 0. Že v sedmi minuti je Juventus povedel z golom Paula Dybale. Prednost so podvojili v 22. minuti, ko je Dybala zadel z roba kazenskega prostora.

Na začetku drugega polčasa je Sami Khedira meril premalo natančno s približno 20 metrov, v 52. minuti pa je zgrešil tudi Iniesta pri Barceloni. Toda že v 55. minuti je Juventus povečal vodstvo. Po kotu z leve strani je z glavo zadel Giorgio Chiellini.

V 68. minuti je Luis Suarez iz bližine zgrešil cilj, v 69. minuti pa bi kaj lahko sodnik pokazal na belo točko za Barcelono, saj je žoga v kazenskem prostoru žoga v roko zadela Chiellinija.

Do konca tekme je bila Barcelona sicer boljša, toda rezultat se ni spremenil.

V sredo tri tekme

V sredo bodo na sporedu še tri tekme, in sicer Borussia Dortmund – Monaco (ta je bila prestavljena s torka zaradi eksplozije v bližini klubskega avtobusa na poti na stadion), Bayern München – Real Madrid in Atletico Madrid – Leicester City.

Deli s prijatelji