POVRATNA TEKMA

Ibraimi: Naš motiv
 je pokal, ne Olimpija

Objavljeno 06. marec 2013 12.39 | Posodobljeno 06. marec 2013 12.39 | Piše: Marko Pigac, Rok Tamše

Danes ob 17. uri v Ljudskem vrtu povratna četrtfinalna tekma Maribora in Olimpije v pokalu Hervis.

Olimpijin vratar Aleksander Šeliga zna danes imeti polne roke dela. Foto: Marko Pigac

Pred današnjo povratno četrtfinalno tekmo pokala Hervis med Mariborom in Olimpijo – sedemkratni pokalni prvaki so v Stožicah šele po šestdesetih minutah dokončno pokorili zmaje, bilo je 3 : 1 – so Štajerci ponovno poskrbeli za nogometni praznik, saj bodo Vijolčni Fun Park, kot veseljačenje in športanje ob dobri kapljici pred južno tribuno radi imenujejo, odprli ob 15. uri, tj. dve uri pred večnim derbijem. Vrata stadiona se bodo odprla ob 15.30.

Domači strateg Darko Milanič ne more računati na Timoteja Dodleka, ki ima še vedno težave s poškodbo, vsi drugi so nared. »Naredili bomo vse, da bo žoga v naši posesti, da bomo ves čas nevarni. Odvisno je tudi od nasprotnika, kako se bo postavil. Morali bomo biti pazljivi. V Ljubljani so igrali velikokrat v globino, v takšnih napadih so bili nevarni, zato moramo biti nanje pripravljeni. Po drugi strani moramo igrati tako, kot si mi želimo,« je jasen Milanič, ki v povratno tekmo zaradi ugodnega rezultata zagotovo ne bo šel z B-postavo. Maribor je v pravem naletu, saj so nadaljevanje sezone začeli s kar sedmimi goli. »Če samo pogledamo, kdo so strelci, je jasno, da smo zelo nevarni, saj mora biti nasprotnik pozoren na kolektiv in ne na posameznike, kar je zanj še posebno težko,« poudarja Milanič.

Olimpija je bila na prvi tekmi trd oreh

Podobnega mnenja je Agim Ibraimi, ki je proti Olimpiji, svojemu nekdanjemu klubu, v posebnem položaju: »Že večkrat sem povedal, da nas ne motivira Olimpija, temveč osvajanje lovorik, čemur smo zelo blizu.« Kljub vsemu priznava, da je bila Olimpija na prvi tekmi trd oreh. Tokrat bo v vratih zeleno-belih kaznovanega Elvisa Đafića zamenjal Aleksander Šeliga, ki je s klubom podpisal novo pogodbo do poletja 2016. »Če mi igramo kot zmoremo in znamo, je res vseeno, kdo stoji v vratih,« dodaja Ibraimi. Pri Ljubljančanih ne bo igral niti branilec Antonio Mlinar Delamea zaradi dveh rumenih kartonov v pokalnem tekmovanju. Kljub tem težavam in velikemu zaostanku pri Olimpiji ne razmišljajo o predčasni predaji. Še več, po besedah Šelige vsi v ljubljanski vrsti verjamejo v čudež. Njegov kolega iz zvezne vrste Damjan Trifković je pojasnil, kako se bodo lotili težke naloge v Ljudskem vrtu: »Seveda bi bilo smešno trditi, da bomo zmagali s 3 : 0. Toda po drugi strani nima smisla igrati, če ne verjamemo v preobrat. Dali bomo vse od sebe, da bi hitro dosegli gol in na takšen način morda vnesli nekaj nemira med Mariborčane. Jasnega recepta pred tekmo ni, saj ne moreš vedeti, kako se bo igra razvijala. Mi imamo mlajšo in manj izkušeno ekipo kot Maribor, gojimo tehnični nogomet, zavedamo pa se, da bomo morali igrati tudi bolj agresivno in odločno. Igrali bomo na zmago, saj bi pridobili samozavest, to pa nam veliko pomeni tudi za nadaljevanje sezone.«

Deli s prijatelji